Vučić sa Vučevićem i Mojsilovićem o situaciji na severu Kosova

Vesti 09. dec 202208:5834 komentara
Izvor: instagram.com/buducnostsrbijeav/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se, zbog situacije na Kosovu, sastao sa ministrom odbrane Milošem Vučevićem i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije Milanom Mojsilovićem.

Pročitajte još

„Tokom noći i jutra sa ministrom odbrane Milošem Vučevićem i načelnikom Generalštaba VS Milanom Mojsilovićem… nema predaje!“, napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Podsetimo, pripadnici Kosovske policije iz redovnih jedinica, albanske nacionalnosti, su od četvrtka uveče počeli da ulaze u severni deo Mitrovice, sa ciljem da pojačaju prisustvo u delovima grada gde živi etnički mešovito stanovništvo, među kojima su pre svega Albanci. Kako je za portal KoSSev rečeno iz kosovske policije, cilj dolaska ovih jedinica je isključivo „zaštita etnički mešovitih delova grada, a nakon više pritužbi Albanaca sa Severa da se ne osećaju bezbedno“.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je potom izjavio da je na sever Kosova ušlo 300 do 350 pripadnika Kosovske policije, uključujući pripadnike specijalne jedinice.

Komentari

Vaš komentar