Vučić: Sačuvaćemo Srbiju celovitom, ne smemo da ponavljamo greške iz prošlosti

Vesti 17. mar 202318:38 32 komentara
Tanjug / Vladimir Šporčić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je građanima u Donjem Tovarniku kod Pećinaca, u okviru posete Sremskom okrugu, da će država sačuvati Srbiju celovitom, onako kako piše u Ustavu, ali i da više ne smemo da ponavljamo greške iz prošlosti.

„Nije lak period pred nama, ali treba da znate da kada vodimo odgovornu, ozbiljnu i mudru politiku, da Srbija uvek izlazi kao pobednik“, istakao je Vučić u obraćanju građanima, koji su ga dočekali ispred lovačke kuće „Donji Tovarnik“, u tom mestu u blizini Pećinaca.

Istakao je da ćemo sačuvati našu Srbiju celovitu, ali da istovremeno nećemo biti izolovani.

Predsednik Srbije je izjavio da smo u prethodnih godinu dana uspeli da sačuvamo vitalne državne i nacionalne interese i da država napreduje, ali da više ne smemo da ponavljamo zablude iz prošlosti.

Nakon obilaska proizvodnog pogona kompanije „Plastik Gogić“, Vučić je rekao da mi, kao narod, volimo da živimo u prošlosti i da ništa ne menjamo.

„Srećan sam što je poslednja generacija Gogić shvatila koliko mora da se ulaži i investira i promenila je sve ono što su njihov otac i stric uradili. Oni su napravili dobar temelj kuće, ali oni su shvatili da moraju da grade dalje, još više i bolje“, poručio je Vučić.

Nadam se pristojnom razgovoru u Ohridu, da možemo da pomeramo stvari

Vučić je izjavio danas da se nada pristojnom razgovoru u Ohridu i mogućnosti da se stvari pomeraju, ali i da tamo ne ide sa porukama, jer je sve što je imao rekao u lice specijalnim predstavnicima za dijalog EU i SAD Miroslavu Lajčcaku i Garbijelu Eskobaru.

„U Ohrid ne putujem sa porukama već zastupam interese države Srbije i našeg naroda na Kosovu i Metohiju“, rekao je Vučić u Inđiji odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše izjavu specijanog predstavnika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara da veruje u pozitivan ishod susreta u Ohridu, i to sa kakvim porukama putuje u Severnu Makedoniju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare