Vučić: Sramota da neki vređaju ono što predstavlja jedinstvo – himnu i zastavu

Vesti 02. sep 202114:44 249 komentara
vučić papiri
N1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je sramota i da nije dobro da pojedine društvene grupe, političari i mediji na najgori i najbesmisleniji način vređaju sve ono što predstavlja zajedništvo i jedinstvo zemlje - himnu i zastavu.

Reagujući na odluku Bošnjačkog nacionalnog vijeća, da zvaničnu himnu Srbije „Bože pravde“ ne priznaju kao državnu, Vučić je pozvao sve ljude da se ujedine i da razlike stave po strani.

„Posebno u trenucima kada smo izloženi velikim pritiscima i kada očekujemo još veće pritiske po pitanju opstanka celovitosti naše zemlje, pozivam sve ljude da se ujedinimo i sve razlike stavimo po strani i stanemo svi uz našu himnu „Bože pravde“, poručio je Vučić na svom profilu na Instagramu.

On je ukazao da demokratija ne znači samo vladavinu većine, već i poštovanje prava manjine na drugačije mišljenje i iznošenje drugačijih stavova.

„Zato ću uvek braniti i one koji ne vole našu himnu „Bože pravde“, koji nisu oduševljeni našom trobojkom. Jer imaju pravo da se tako prema našim znamenjima, obeležjima i svečanim pesmama odnose“, rekao je Vučić.

Ministarstvo prosvete Srbije je uoči nove školske godine donelo odluku da prvi školski čas u svim školama na teritoriji Srbije započne intoniranjem himne „Bože pravde“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare