Vučić: Srbija će se do kraja godine uskladiti sa viznom politikom EU

Vesti 03. okt 202213:51 72 komentara
FoNet/Instagram predsednika Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Budimpešti da će se Srbija do kraja godine uskladiti sa viznom politikom Evropske unije, da je niko ne bi mogao koristiti kako bi preko nje ilegalno otišao na zapad.

Pročitajte još

„Srbija će se do kraja godine značajno uskladiti sa viznom politikom Evropske unije, tako da Srbiju neće moći da koriste kao dolaznu zemlju neki koji je koriste, ne zbog stvarnih potreba, nego zbog potreba ilegalnih migracija dalje ka zapadu“, rekao je on novinarima posle sastanka o imigraciji sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i austrijskim kancelarom Karlom Nehamerom.

Dodao je da je Srbija, kada je reč o migracijama, specifičan slučaj, jer osim migranata sa Bliskog istoka ima izbeglica i iz Rusije i Ukrajine.

„Ponovo imamo rast dolazaka sirijskih, avganistanskih, pakistanskih izbeglica, a sa druge strane imamo dolazak ljudi iz Rusije u sve većem broju. Na današnji dan imamo registrovano oko 17.000 samo onih koji imaju dozvoljen boravak na godinu dana iz Rusije. To je sve ne mali teret za jednu relativno malu zemlju kao što je Srbija“, rekao je Vučić.

Srbija će, dodao je, biti odgovorna i ozbiljna i pouzdan partner austrijskim i mađarskim prijateljima.

Komentari (72)

Vidi sve komentare