Vučić: Srbija ne učestvuje u ratu, nema nestašica, ima i goriva, žitarica, svega

Vesti 10. mar 202213:08 > 13:59 133 komentara
TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je novinarima u Loznici da je ključno da Srbija ne učestvuje u ratu, kao i da nema nestašica, da ima i goriva i žitarica i svega, ali da oni koji govore o nestašicama ne bi imali o čemu da pišu da ne žive u 1990-im.

Vučić je, upitan o predstojećoj poseti nemačke ministarke spoljnih poslova Analene Berbok, rekao da će dati sve od sebe da čuva dobre odnose sa Nemačkom i da je i za Srbiju važan evropski put, a da će o ishodu razgovora moći da govori posle sastanka.

POVEZANE VESTI

Na pitanje o navodnoj izjavi bivšeg premijera Kosova Ramuša Haradinaja da ako jedan srpski vojnik uđe na Kosovo, Beograd će biti bombardovan, Vučić je pitao „hoće on da nas bombarduje ili neko drugi“ i dodao da nema komentar na besmislice, ali da je takva izjava dovoljna da se vidi šta „oni Srbiji žele“.

„Srbija će da čuva mir i stabilnost“, poručio je Vučić.

Vučić je odgovarao na pitanje kako komentrariše izjavu glavnog i odgovornog urednika nedeljnika NIN Milana Ćulibrka da neće rasti cene nafte i goriva, ali da ih neće biti.

Ćulibrk je za N1 rekao da je posao države da obezbedi dovoljno robe i da bi nestašice nestale onog časa kada bi vlada skinula svoju odluku o zamrzavanju tih cena.

„Što bi to izazvalo inflaciju, a to ne izgleda dobro u očima gradjana pred 3. april, e to je sad već drugi problem, ali ne možete administrativnim merama držati ekonomske tokove pod kontrolom, pogotovo ne u ovakvim uslovima“, kazao je Ćulibrk.


Izvor: Tanjug

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare