Vučić: Svetske sile će lobirati za rezoluciju o Srebrenici, suprotstavićemo se snažnije nego što misle

Vesti 15. apr 202408:26 > 09:11 137 komentara
TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ nr

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je za ljude u Srbiji od presudnog značaja da vlast radi svoj posao, da urade ono što mogu, da se bore, ali ukazuje da nam izgledi nisu veliki, kao i da protiv sebe imamo najdominantnije svetske sile sa Zapada.

Govoreći o rezoluciji o Srebrenici, Vučić je rekao da su SAD, Italija, Francuska kosponzori rezolucije.

„Dobili smo zvaničan stav da će lobirati i boriti se za tu rezoluciju, ja sam u istom razgovoru odgovorio da nisam očekivao drugačije. Kakvog junaka imate protiv sebe i moraćete da se borite, pošto i mi mislimo da se borimo“, rekao je Vučić za RTS, ali i dodao da je metaforički rekao „junaka“, kao i da Srbiju smatra junakom.

„Suprotstavićemo se snažnije nego što misle“, istakao je Vučić.

On je ponovio da će se Srbija kandidovati za nestalnu članicu Saveta bezbednosti UN i sigurno dobiti tri puta više glasova od dve zemlje iz Istočne Evrope, članice NATO, pa će onda stalno podnositi predloge rezolucija o genocidu nad Srbija u Prvom, Drugom i ratovima devedesetih godina.

On je ukazao i da se danas u štampi zemalja regiona pojavile identične, „kopi-pejst“ vesti o avionima „rafal“ koje Srbija kupuje i optužuje se da krši regionalnu stabilnost.

A nijedan tekst nije izašao kad su Hrvati kupili 12 polovnih rafala. Niko nije rekao da je to kršenje regionalne stabilnosti. Ali, baš ih briga – što manje istine to će više biti ovakvih floskula i napada, napomenuo je Vučić.

On je, govoreći o prijemu Kosova u Savet Evrope, naglasio da će to sigurno proći, ali da će glavna borba Srbije biti 16. maja, „pa ćemo da vidimo“.

Najavio je da u subotu ide u Njujork, gde će 22. aprila biti održana redovna sednica Saveta bezbednosti o Kosovu.

Vlada za 10 do 15 dana

Vučić je rekao i  da veruje da će nova Vlada biti formirana za 10-15 dana, ali da to zavisi od mandatara Miloša Vučevića.

Dodao je da će u Vladi biti novih ministara, ali da će ostati i neki dosadašnji.

Biće novih raspodela, najavio je Vučić i dodao da će u Vladu biti uneta nova energija.

On je istakao da je formiranje Vlade vrlo važno, jer je čeka puno posla, i da je moguće da parlament zaseda i tokom prvomajskih praznika.

Nadam se da poslanici neće da se ljute kako će morati da rade za praznike, objasnio je Vučić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare