Vučić tvrdi da nikada nije razgovarao sa Veselinovićem i Milanom Radoičićem

Vesti 30. sep 202114:1244 komentara
Izvor: N1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nikada nije razgovarao sa kontroverznim biznismenom Zvonkom Veselinovićem i potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem i da ga MUP sigurno nije prisluškivao zbog toga.

Na konferenciji za novinare u Nišu, Vučić je rekao da su netačne tvrdnje potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić da ga je policija prisluškivala jer je razgovarao sa ljudima koji se dovode u vezu sa kriminalom.

Povezano:

„Ja sam dva puta video na Kosovu Veselinovića, a mislim da se nikada u životu nismo čuli. Nemam ni njegov broj memorisan u aparatu… Sa Milanom nikada nisam razgovarao, osim ako je bio prisutan na sastancima kada sam prenosio poruke ljudima sa Kosova, pa su tu sedeli i ljudi iz Srpske liste“, rekao je Vučić.

On je tako odgovorio na optužbe Marinike Tepić da je šef Vojno-bezbednosne agencije (VBA) general Djuro Jovanić zataškavao njegove kontakte sa kriminalnim strukturama i da je zbog toga munjevito napredovao u službi.

„Jovanić nije imamo nikakve veze sa prisluškivanjem ili štićenjem mojih razgovora. Niti me je slušala VBA niti BIA, slušao je MUP. VBA nije imao veze sa tim. On je vrhunski profesionalac i vrlo je stručan za svoj posao“, rekao je Vučić.

On je naveo da general Jovanić ima njegovo puno poverenje, a da mu se čini da je tako i kada su u pitanju Ministarstvo odbrane i Generalštab Vojske Srbije.

„Čudno da su Koluviju držali dve godine u pritvoru“

Predsednik Srbije izjavio je da ga čudi da je neko bio dve godine u pritvoru, a nije nikog ubio niti švercovao je deset tona kokaina, komentarišući puštanje iz pritvora Predraga Koluvije, provoptuženog u slučaju Jovanjica.

„Ništa ne znam o tom predmetu, nikada nikog od njih nisam poznavao“, rekao je Vučić, na konferenciji za novinare u Nišu. On je ocenio da su neki nervozni i zato „histerično reaguju“ jer se plaše istine o Jovanjici i drugim slučajevima.

 

Komentari

Vaš komentar