Vučić tvrdi da se stranci ne mešaju u formiranje Vlade ali Vulin drugačije priča

Vesti 25. jul 202219:0711 komentara

Iako predsednik Srbije stalno ponavlja da njemu strane ambasade ne smeju da se mešaju prilikom formiranja Vlade, aktuelni ministar policije Aleksandar Vulin ipak tvrdi da se u formiranje vlade mešaju strane obaveštajne službe koje traže da on više ne bude deo kabineta u Nemanjinoj 11. Vučić poručuje iz Šapca da to nema pravo da komentariše.

Lakše se u julu spajaju dve obale Save sa radnicima na vrućini, nego sklapa kabinet u Nemanjinoj 11.

Predsednik Srbije Aleksandar poručuje da će Srbija novu Vladu dobiti sredinom avgusta.

Sa naslovne strane „Blica“ američki ambasador u Srbiji kaže da bi voleo da Vlada bude prozapadna.

Povezane vesti

„Ne mešam se u izbor vlada, ja predstavljam Sjedinjene Države. Ako me neko pita za mišljenje ja kažem isto što sam i vama rekao, ali ne ko da bude član Vlade“, naveo je Hil.

Vučić još nije dodelio nikome mandat za sastav nove Vlade, ali mu je drago što mu se u taj posao, kako kaže, niko neće mešati.

„Narod i građani Srbije su izabrali da Srbija ima srpsku Vladu koja će da vodi računa o svojim interesima. Veoma mi je drago što je ambasador Hil rekao da se neće mešati u izbor ministara, to je normalno. Siguran sam da se i ranije nisu mešali, naročito 2008. godine“, kazao je Vučić.

Aktuelni ministar policije tvrdi da se u izbor Vlade, ipak, neko meša, i to, kako kaže, strane obaveštajne službe, koje traže da on ne bude ministar u novoj Vladi Srbije.

„Jedna od najvećih obaveštajnih službi na svetu me obavestila da su moji stavovi neprihvatljivi i da ukoliko ih ne promenim, i ukoliko ne napustim politiku koju vodim, pa i ako ne napustim politiku lojalnosti prema predsedniku Vučiću – da neću biti član Vlade i da će učiniti sve da me kompromituju na bilo koji način“, izjavio je ministar Aleksandar Vulin.

„Čak i kada znam određene stvari, nemam prava da komentarišem“, dodao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pokret socijalista Aleksandra Vulina bio je deo liste „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“. U Vladi Srbije je poslednjih 10 godina a od direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju promenio je i tri ministarstva – za rad, odbranu i policiju. I dok Vulin na sve načine želi u Vladu Srbije socijalisti i dalje zvanično ćute. Najavljeni razgovori SNS-a i SPS-a kao i naprednjaka sa još nekim drugim strankama kako je to rekao Miloš Vučević, i dalje nisu počeli.

„Izvesno je da SNS i SPS znaju da jedni bez drugih mogu formalno. SNS može da formira Vladu bez socijalista, ali zašto biste menjali uigran tim? Oni koji 10 godina rade jedni sa drugima dobro se poznaju i mogu jedni druge kompromitovati“, ocenio je novinar NIN-a Stefan Slavković.

Iako se razgovori Aleksandra Vučića i Dragana Đilasa protumačeni u javnosti da će SSP u Vladu, Đilas za Novu kaže da nije moguća nova Vlada SNS-a i stranke koju on vodi.

Komentari

Vaš komentar