Vučić u decembru „otvorio radove“ na auto-putu, danas – ni mašina, ni radnika

Vesti 18. feb 202219:41 > 20:18 38 komentara

Pre dva i po meseca velika svečanost održana je u blizini Merošine, kada je u prisustvu predsednika Srbije zvanično otvoreno gradilište novog auto-puta od Niša prema Prištini. Danas na tom mestu - ni mašina, ni radnika.

Prvih dana decembra, poznata lica u okolini Merošine. Svečano proglašavaju početak radova na izgradnji auto-puta E80 Niš–Merdare.

Vučić tom prilikom priča o radovima na prvoj deonici od Niša do Beloljina, na kojoj su, kako je rekao, počeli radovi.

Povezane vesti

Tako je bilo drugog dana u decembru kada su zvanično počeli radovi na deonici Niš-Pločnik. Danas tih radova nema.

Na platou koji je zbog ceremonije polaganja kamena temeljca tada napravljen – nema ni radnika, ni kontejnera za radnike, mašina, nečega što bi ukazalo da je ovde gradilište.

Na koji način Srbija ume da poštuje novac poreskih obveznika Evropske Unije (EU), kako je pre dva i po meseca ovde isticao predsednik, kada im se zahvalio na „40 miliona evra poklona samo za ovu deonicu“.

„Novac koji ulažemo u deo Nišavskog, najvećim delim naravno Topličkog okruga, imaće višestruki značaj, i ekonomski, i politički“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić 2.12.2021. godine u Merošini.

Kome je, ipak, najviše značilo da se na tucanikom nasipanoj livadi, pojavi tog 2. decembra? U predizbornim mesecima, sa – po tradiciji velikim obećanjima za gradove i opštine, koje predsednik – uvek voli da nabroji.

„Značiće novi život i za Prokuplje, svakako i za Blace, Žitorađu i posebno za Kuršumliju“, najavio je početkom decembra prošle godine predsednik Vučić kod Merošine.

Za sve one koji svakodnevno ovde užurbano prolaze do svojih mesta, naviknuti da posle pompe i „prvih lopata“, buka brzo utihne.

Ipak, nasuta livada po izlazu sa autoputa kod Merošine, nije ostala beskorisna.

Ako neko slučajno pogreši i pomisli da ovo nije gradilište, već parking za automobile i kamione, treba da pogleda u tablu koja stoji u blizini, nakojoj su informacije o ponašanju na gradilištu.

Naime, pre svega, morate držati razmak od dva metra, a takođe svi izvođači i podizvođači se moraju javiti u upravu gradilišta. Samo što te uprave na gradilištu – nema.

U toj firmi smo, preko telefona uspeli da čujemo sekretaricu. Pošto je ona u sektoru visokogradnje, odgovor na pitanje šta je sa radovima na novom autoputu daće nam kolege iz niskogradnje – od ponedeljka.

Podsećamo da je rok za završetak radova na prvoj deonici 2026. godina, a radove je Vučić najpre najavljivao za avgust.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare