Vučić u Njujorku razgovarao sa zamenicom državnog sekretara SAD

Vesti 23. sep 202208:16 22 komentara
Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa zamenicom državnog sekretara SAD Viktorijom Nuland na marginama Generalne debate 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

„Sastanak sa zamenicom državnog sekretara Viktorijom Nuland, kao i uvek, bio je izuzetno otvoren i sadržajan. Razmotrili smo najbitnija globalna i regionalna geopolitička pitanja, ali i dodatne mogućnosti za jačanje partnerskog dijaloga sa SAD, kako u ekonomskom smislu, tako i u kontekstu sveobuhvatne bilateralne saradnje“, objavio je Vučić na Instagramu.

Vučić je naveo da je iskoristio priliku da zahvali Viktoriji Nuland na ozbiljnom, racionalnom i otvorenom angažmanu i razumevanju prilika na Zapadnom Balkanu.

Vučić je ranije istog dana rekao za srpske medije da je njegov govor pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija izazvao pažnju zato što je drugačiji i da su posle silaska sa govornice prilazili da mu čestitaju šefovi misija nekih od najvećih zemalja sveta.

On se složio sa procenama da je njegov govor na zvaničnom kanalu UN bio duplo gledaniji od obraćanja predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare