Vučić: Uveren sam da Angelina Ajhorst nije autorka non-pejpera o Kosovu

Vesti 29. apr 202113:20 > 17:41 21 komentara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je uveren da izvršna direktorka Evropske službe za spoljne poslove (EEAS) Angelina Ajnhorst nije autor navodnog "non-pejpera" o rešenju kosovskog pitanja.

„Ne liči na nju, mislim da nije autor. Uveren sam da ona to nije uradila“, kazao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara posle otvaranje dela obilaznice oko Beograda.

Povezane vesti:

Prethodno je i Delegacija EU u Srbiji demantovala navode tabloida da je Ajhorst autorka takozvanog non-pejpera o budućnosti Kosova.

„Oštro odbacujemo tvrdnju Srpskog telegrafa. Izvršna direktorka EEAS Angelina Ajhorst niti bilo ko iz institucija EU nemaju bilo kakve veze sa ovim dokumentom, niti su ga izradili, niti su ga podržali. Bilo kakva informacija kojom se tvrdi suprotno je netačna“, saopšteno je iz Delegacije EU u Beogradu.

Vučić je kazao da su „svi delovi“ tog dokumenta za Srbiju prihvatljiviji od Ahtisarijevog plana ali i da to ne znači da je „non-pejper“ dobar.

„Komplikovano je sve što bih vam o tome govorio jer imam dodatne strahove koje ne bih da iznosim u javnost jer se plašim da je to plasirano iz određenih krugova koji su po pitanju Kosova mnogo bliži stavovima Prištine nego nama“, rekao je predsednik Srbije.

Upitan da li je stigao da analizira delove „non-pejpera“, Vučić je rekao da je sa saradnicima gledao sve, „od statusa Mitrovice i pokušaja da se Srbima oduzme jedina urbana sredina koju imaju na Kosovu i Metohiji“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare