Vučić: Vakcinisanima dodatnih 3.000 dinara od države

Vesti 05. maj 202109:45 > 13:06 493 komentara
Tanjug / Jaroslav Pap

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće biti donošene "diskriminacione mere" za one koji ne žele da prime vakcinu protiv korona virusa, ali da će se raditi na tome da se "nagrade ljude koji su pokazali odgovornost" i da je doneta odluka da se "dodatno finansira pomoć za ljude koji su se vakcinisali". Vučić je izjavio da će osim pomoći od 30 evra, odnosno 50 evra za penzionere, oni koji su vakcinisani dobiti još po 3.000 dinara.

Pročitajte još:

„Svi drugi sa više od 16 godina koji su se vakcinisali ili će se vakcinisati do 31. maja dobiće dodatnih 3.000 dinara od države. Očekujem da će se do kraja maja dostići brojka od tri miliona (vakcinisanih)“, kazao je Vučić.

On je rekao da „plaćeno bolovanje zbog korone neće imati oni koji se ne vakcinišu“.

Vučić je naveo da će državnu pomoć u četvrtak dobiti penzioneri, u petak korisnici socijalne pomoći, a da od 13. maja ide isplata za sve ostale koji su se prijavili.

On je rekao da se do sada za pomoć države prijavilo 3.150.000 građana, što je uz penzionere i primaoce socijalne pomoći kojih ima 1,9 miliona više od pet miliona ljudi.

Vučić je izjavio i da se nada da će od 7. ili 8. maja biti moguće da se otvore restorani u Srbiji jer je pandemijska situacija sada bolja nego u prethodnom periodu.

„Ja se nadam da će i Krizni štab da uvaži to… i da ćemo moći od petka da otvorimo restorane, i ne samo ove sa baštama. Pa da vidimo“, rekao je.

On je dodao da se nada da će situacija dodatno da se popravi i da će od juna ili jula biti omogućeno organizovanje i venčanja u Srbiji.


Izvor: TV Pink