Vučić: Vesićev potez nije bio odgovoran ali ko je od nas bezgrešan

Vesti 09. apr 202114:51 > 14:5996 komentara
Izvor: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da učešće zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića na korona zabavi sa fudbalerima i rukovodstvom Crvene zvezde nije bio odgovoran potez ali da "niko nije bezgrešan".

povezane vesti

„Postupak nije bio odgovoran. Ali pitanje je da li je svako od nas bio odgovaran u ovih 380 dana… Nekada ljude povuče i strast, navijačka ili neka druga, ali niko od nas nije bezgrešan… Ne mislim da je to nešto za streljanje, ali da je bilo posebno odgovorno – nije“, rekao je Vučić.

On je rekao da se nije naročito upoznao sa tim slučajem ali da mu je drago što je Vesić uputio izvinjenje.

Vučić je rekao da mu se čini da u javnosti često ima dosta licemerja kada se ocenjuje da li se neko pridržavao protivpandemijskih mera.

„Imate ove ljude koji su igrali kolo oko spomenika. Tu se podigla hajka kakva se dugo nije videla. A juče smo imali skup koji je bio trostruko veći, ali niko ništa nije rekao. To je bio dobar skup – zato što je bio protiv Vlade i predsednika. E tu onda nema korone“, rekao je Vučić.

„Nije istina ono što je rekao Šib, ali on je dobar čovek“

Vučić je rekao i da je na nama da kažemo nemačkom ambasadoru Tomasu Šibu da nije istina da je NATO bombrdovao Jugoslaviju kako bi sprečio genocid na Kosovu, ali je i naglasio da moramo veoma blisko da sarađujemo sa Nemačkom.

„Nemačka je naš najveći investitor i sa njom imamo najveću trgovnisku razmenu. To nije, kako bi neko rekao, pitanje para već budućnosti i promena u Srbiji“, izjavio je Vučić.

On je naveo da je „svih 19 zemalja koje su učestvovale u napadu na Jugosaviju imalo isto mišljenje i ambasador nije rekao ništa posebno novo“.

„Poznajem ga kao čoveka koji je mnogo pomogao Srbiji u prilivu investicija, čovek je koji voli Srbiju. Uveren sam da je to način na koji je morao da odgovori, da podržava ono za šta se zalaže Nemačka politika“, istakao je Vučić, navodeći da mu ne pada mi na pamet da ga vređa jer to nije zaslužio.

Vučić je naveo da je ovo na neki način dobro za nas kako bi videli šta zaista misle mnoge od najrazvijenih Zapadnih zemlja o onom što se dešavalo.

„Ne treba da pravimo neprijatelje od onih koji nam nisu neprijatelji“, naglasio je Vučić.

Komentari

Vaš komentar