Vučić: Zabrana Kosova da Srbi glasaju na referendumu imaće dalekosežne posledice

Vesti 16. jan 202212:28 143 komentara
Fonet/Zoran Mrđa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će zabrana Prištine da Srbi na Kosovu glasaju na referendumu imati dalekosežne posledice i da Srbija "ostaje uz svoj narod".

„To će imati dalekosežne posledice, ali ne moraju sve da znaju i sve da čuju. U svakom slučaju, mi smo uz naš narod na Kosovu i Metohiji i zajedno sa našim narodom donosićemo odluke i u budućnosti“, rekao je Vučić.

Povezane vesti

Vučić je posle glasanja na referendumu o promeni Ustava ocenio da ponašanje Prištine „nije iznanađenje“, s ozbirom da Vlada kosovskog premijera Aljbina Kurtija „maltretira i šikanira Srbe“.

„Ali Srbi su nedvosmisleno preko predstavnika svoje Srpske liste juče poklazali šta žele, a i danas su pokazali da je glas Srba sa Kosova i Metohije glas za ‘da’, i ‘da’ za Srbiju, a ne za Kurtija“, rekao je Vučić.

On je rekao da tu postoji „dublji problem“, a to je šta misle neke članice Kvinte, koju čine Amerika, Velika Britanija, Nemačka, Italija i Francuska.

„Valjda misle ili im ličimo na idiote, kad to kažem mislim u pravom smislu te reči“, rekao je Vučić i dodao da su oni u stanju da pozovu Albance na poštovanje demokratije i da se dozvoli Srbima glasanje, ali ako Albanci to ne dozvole nećete čuti ni reč protesta a kamoli da će preduzeti neku akciju i sankciju.

Prema njegovim rečima da je nešto slično uradiio Milorad Dodik ili vlast u Beogradu protiv bilo koga, na bilo koji način i bilo kada „odavno bi bili sankcionisani i označeni kao loši momci koji prave probleme“.

Vučić: Povici ‘ubij Srbina’ na utakmici Srbije i Hrvatske ništa novo

Predsednik Srbije je kazao da je na rukometnoj utakmici Srbije i Hrvatske bilo „dosta ustaških zastava“ i povika „ubij Srbina“ koji nisu „ništa novo“ na takvim događajima.

Povezane vesti

„Što se tiče uzvika ‘Ubij Srbina’ najbolje da čovek ostane nem, ali ni uzvici ni razmišljanja se nisu promenili. Ništa novo nismo čuli. To su valjda evropske vrednosti“, rekao Vučić.

On je posle glasanja o referendumu rekao da hrvatskoj reprezentaciji treba čestitati na pobedi protiv rukometaša Srbije na utakmici u Segedinu, koja je zaslužena.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare