Vučić zahvalan Si Đinpingu i Kini na prijateljstvu i podršci

Vesti 15. mar 202316:43 6 komentara
Kenzaburo Fukuhara/Pool/AFP (arhiva)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je kineskom predsedniku Si Đinpingu i Kini za "postojano prijateljstvo i podršku", navodeći da ljubav koju dva naroda gaje prema slobodi i miru dodatno jača tradicionalno prijateljstvo.

Pročitajte još

Povodom onlajn sastanka u okviru Dijaloga Komunističke partije Kine sa političkim partijama sveta, na kojem je učestvovao, Vučić je na Instagramu napisao da se Srbija, kao i Kina, „zalaže za striktno pridržavanje osnovnih principa međunarodnog prava“.

Kina je, kao stalna članica SB UN, uvek bila posvećena očuvanju mira i pružala diplomatsku podršku teritorijalnom integritetu Srbije, i našim pokušajima da odbranimo međunarodni pravni poredak. Zahvalni smo našim kineskim prijateljima što su istrajno posvećeni poštovanju Rezolucije 1244″, naveo je Vučić.

Dodao je da je kinesko angažovanje u sektorima infrastrukture, energetike i rudarstva u Srbiji „značajno podstaklo“ srpsku ekonomiju, otvaranje radnih mesta i mogućnosti za građane i da je pomoglo i u promovisanju saradnje i razmene između dva naroda.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare