Vučić zahvalio osvajačima medalja i najavio veća ulaganja u sport

Vesti 10. avg 202120:36 komentara
TANJUG/MILOS MILIVOJEVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je primio večeras osvajače medalja za Srbiju na proteklim Olimpijskim igrama u Tokiju i članove njihovih stručnih štabova, zahvalio je olimpijcima na uspehu i najavio veća ulaganja u sport.

„Na svim sportskim takmičenjima je narod bio uz vas i beskrajno smo se radovali vašim uspesima, ali Olimpijske igre su nešto posebno, ne samo takmičenje pojedinaca i kolektiva, nego i svojevrsno takmičenje nacija i koliko je koja zemlja uspešna“, rekao je Vučić.

TANJUG/MILOS MILIVOJEVIC
TANJUG/MILOS MILIVOJEVIC
TANJUG/MILOS MILIVOJEVIC
TANJUG/MILOS MILIVOJEVIC

Podsetio je da je pre osam godina Srbija na olimpijskim takmičenjima, u odnosu na zemlje u regionu, bila peta, a danas je druga i ispred nje je samo Mađarska, koja je i ulagala u sport više od Srbije.

„Mi smo se trudili da više ulažemo nego ranije, ali to i dalje nije dovoljno“, rekao je Vučić i obećao veća ulaganja u sport.

On je ukazao i da su nagrade koje će osvajači medalja dobiti najveće u regionu i dodao da će ih do Olimpijskih igara u Parizu povećati na 100.000 evra za zlato, 90.000 evra za srebro i 80.000 evra bronzu.

Vučić je zahvalio sportistima za to što su svojim uspesima doneli veliku radost građanima Srbije i izrazio nadu da će upravo oni pomoći Srbiji da grade buduće generacije šampiona.

Osvajačica zlatne medalje u tekvondou Milica Mandić je u ime olimpijaca zahvalila za prijem i rekla da su olimpijci opravdali poverenje koje im je ukazano.

Srbija je na proteklim letnjim Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila tri zlatne medalje (vaterpolo, karate i tekvondo), jednu srebrnu u streljaštvu, a pet bronzanih (basket, ženska odbojka, tekvondo, streljaštvo i rvanje).