Vučić: Žao mi je što nisu razumeli da je država važnija od stranačkih interesa

Vesti 25. jan 202313:19 538 komentara
Aleksandar Vučić
Tanjug/AP/Darko Vojinović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mu je žao što pojedine opozicione političke stranke nisu prihvatile njegov poziv na konsultacije o evropskom predlogu za rešavanje pitanja Kosova. Najavio je i da će doći na sednicu Narodne skupštine o Kosovu koja bi trebalo da se održi u narednim danima, i odgovarati na sva pitanja.

Vučić je u video snimku objavljenom na svom intenret nalogu, kazao da je pre dva dana građanima rekao istinu svim problemima sa kojima se suočavamo po pitanju Kosova i Metohije.

POVEZANE VESTI:

„Ništa nisam skrivao od vas. Rekao sam vam i kako i koliko smo se borili i kako nameravamo da se borimo u budućnosti za našu zemlju“, naveo je Vučić.

Podsetio je i da je svim političkim akterima ponudio razgovor i konsultacije o evropskom predlogu za rešavanje kosovskog pitanja.

„Da ih upoznamo i sa pritiscima, i sa svim onim sa čim se Srbija suočava. Rekli su da ne žele da razgovaraju, ili bar dobar deo njih, već žele javnu manifestaciju, predstavu za svoje političko delovanje. Žao mi je što nisu razumeli da je država važnija od političkih interesa bilo koje stranke, bilo koga od nas“, poručio je Vučić.

Najavio je da će se ipak pojaviti na skupštinskoj sednici o Kosovu koja bi trebalo da se održi narednih dana.

„Moja obaveza je da, poštujući parlament, izađem u susret svim njihovim zahtevima – pojaviću se u Narodnoj skupštini, odgovarati na sva pitanja, i boriti se za Kosovo i Metohiju, i za našu Srbiju“, kazao je Vučić.

Podsetimo, Vučić je u ponedeljak izjavio da mu je zapadna petorka poručila da će se Srbija suočiti sa ozbiljnim posledicama ako ne prihvati evropski predlog za rešavanje kosovskog pitanja.

„Suočićete se, pod jedan, sa prekidom procesa evrointegracija, pod dva, suočićete se sa zaustavljanjem i povlačenjem investicija, pod tri – sa sveobuhvatnim merama u političkom i ekonomskom smislu koje će naneti štetu Srbiji. To mi je ponovljeno još tri puta tokom razgovora i svaki put sam na to snažno reagovao“, preneo je Vučić ono što su mu navodno poručile zapadne diplomate.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare