Vučićev državotvorni pokret za opoziciju marketing i rebrendiranje stranke

Vesti 20. sep 202218:48 > 19:18 27 komentara

Predsednik Aleksandar Vučić je iz Njujorka, bez da ga je iko pitao, najavio formiranje Državotvornog i nacionalnog pokreta za opstanak i napredak Srbije. Prve reakcije opozicije svode se na zaključak da je u pitanju marketinški trik.

On u sredini, a na oba pola političke scene, tako objašnjava, neodgovorni političari i strane službe. Predsednik oseća da nam je više nego ikada potrebna, kako kaže, normalna i pristojna Srbija.

„Najavljujem stvaranje u narednih šest meseci velikog državotvornog i nacionalnog pokreta za opstanak i napredak Srbije i da se suprotstavimo svim ovim teškim bolestima koje su u političkom smislu ophrvale naše društvo. I verujem da ćemo za to imati veliku podršku naroda“, poručio je predsednik iz Njujorka.

A s kim će to Vučić za šest meseci započeti lečenje teških bolesti našeg društva.

„Ne mislim da će u tom srpskom bloku biti neko od aktuelne opozicije, mislim da će samo preimenovati SNS i možda ubaciti nekog od koalicionih partnera, na primer SNP ili Pokret socijalista“, rekao je za N1 politikolog Boban Stojanović.

U SSP nismo uspeli da dobijemo odgovor na pitanje koliko su blizu ili daleko od državotvornog i nacionalnog pokreta.

Lider Dveri poručuje da neće učestvovati u, kako kaže, kontinuitetu propale politike.

„Šta to znači? Da je SNS loša, da je propala, da ne vredi više, da nema smisla, da je korumpirana, da su na njenom čelu kriminalci, kada se odričemo vladajuće stranke, kad pravimo nešto novo? Dakle, razumem da je ovo samo jedan politički marketing i ništa više“, rekao je Boško Obradović.

„U poslednja dva dana napali su me Vučić i SNS botovi, Dačić, Zavetnici i Boško Obradović. Izgleda da za mene nema mesta u ‘Srpskom bloku'“, poručio je na Tviteru Pavle Grbović, lider Pokreta slobodnih građana.

I Pavle Grbović objašnjava da Vučićevu ideju ne bi prihvatio, sve i da dobije poziv, jer kako kaže, u formiranju tog pokreta ne vidi iskrenu političku pozadinu, već klasično rebrendiranje stranke.

Predsednik već ulazi u kampanju, a sve je veća razlika u njegovom rejtingu i rejtingu ostalih naprednjaka, zaključuje politikolog Boban Stojanović.

„Srpska napredna stranka, kao naprednjaci, SNS imaju oodređenu odbojnost čak i kod birača Aleksandra Vučića i on to želi da promeni. I zato ulazi u kampanju sa jednim ciljem, a to je da spreči odliv svojih glasova ka biračima konzervativnih i nacionalnih opcija u Srbiji“, ocenjuje Stojanović.

Sledeći izbori trebalo bi da se održe 2024. Dakle, pravo je vreme da Srbija postane normalna i pristojna.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare