Vučićević menja teze: U zatvor ne ide zbog verbalnog delikta, već neplaćanja

Vesti 25. mar 202314:00 38 komentara
dragan j vučićević
TV Pink/Screenshot

Glavni i odgovorni urednik i vlasnik Informera Dragan J. Vučićević pravosnažno je osuđen zbog vređanja novinara Jugoslava Ćosića, zbog čega je bio dužan da plati 200.000 dinara na ime odštete. Umesto da plati, Vučićević je rešio da ode u zatvor, o čemu je obavešten iz suda sa datumom kada da se javi na izdržavanje kazne. O tome, urednik Informera pokušava da spinuje priču i od sebe napravi žrtvu.

List Informer najavljuje da njihov urednik ide u zatvor „zbog verbalnog delikta“ i „šest tvitova o Žaklini Tatalović i Jugoslavu Ćosiću“, ali to nije tačno.

Vučićević je osuđen na novčanu kaznu od 200.000 dinara, a taj novac ne ide pomenutim novinarima, već u budžet. Međutim, on je odbio da plati, pa je poziv za zatvorsku kaznu otplata, odnosno, odrađivanje kazne državi.

„Drugi osnovni sud u Beogradu, stigla koverta i u njoj dopis. Dakle, nalog za osuđenog, odnosno mene, da se upućujem na izdržanje zatvorske kazne 3. aprila 2023. godine“, rekao je Vučićević ranije gostujući na Hepiju.

On je rekao i da mu je sud precizirao šta sve treba da ponese od sredstava za ličnu higijenu kada se za manje od dve nedelje bude javljao u Okružni zatvor.

„To su doneli na osnovu presuda iz 2021. i 2023. godine, nalaže mi se šta treba da donesem od lične higijene. Treba da se javim Okružnom zatvoru. Trajanje zatvorske kazne je šest meseci, iako to ovde ne piše. Zašto sam ja ovo osuđen? Zbog dva tvita, verovali ili ne? To su tvitovi o Jugoslavu Ćosiću. Ta presuda je u međuvremenu postala pravosnažna“, rekao je Vučićević.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare