Vujošević: Vučić nije imao direktne veze s navijačima, bili su pod kontrolom SNS

Vesti 13. mar 202223:55 > 23:56 17 komentara
Ivan Dinić/Nova

Nekadašnji trener Partizana i kandidat na listi koalicije "Ajmo ljudi" Duško Vujošević izjavio je da smatra da je predsednik države Aleksandar Vučić "dovoljno pametan" da nije imao direktne veze sa navijačima, ali da su bili pod kontrolom Srpske napredne stranke (SNS).

POVEZANE VESTI

„Mislim da je Vučić dovoljno pametan da nije imao direktne veze sa navijačima. Pre je bio u pitanju kontakt preko Novaka Nedića. Ovo su sve moje pretpostavke. Ali su bili pod kontrolom SNS-a. Vučko koji je u Žandermiji, Sale Mutavi i Velja Nevolja su bili pod kontrolom SNS za određene sinakure“, rekao je Vujošević u emisiji „Utisak nedelje“ na TV Nova S.

Ulazeći u Partizan, kako je dodao, oni su ušli u navijače, pa posle u fudbalski klub, košarkaški klub.

„Pošto ne postoji sistem finansiranja vrhunskog sporta, oni koji vode klubove su primali deo vlasti kako bi došli do novca“, rekao je Vujošević.

On je rekao da mu je Vučić, dok je bio član Srpske radikalne stranke, obećao zaštitu te stranke jer je zaštitio navijače Partizana.

„Kao neko ko radi sa navijačima, ko je deo te strukture, bila je ta emisija ‘Insajder’, zbog koje je tad zavladala histerija u vezi navijača gde je ta reč imala negativni predznak. A sport ne može bez navijača i ja sam tada rekao da treba jasno razgraničiti ko su kriminalci među njima“, rekao je Vujošević.

On je upitao „dokle“ će suđenje grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića biti zatvoreno za javnost, kao i „dokle će svima da bude advokat Vladimir Đukanović“, koji je član vladajuće Srpske napredne stranke.

Vujošević je rekao da je ranije zamenik gradonačelnika Beograda i član SNS Goran Vesić urednicima sportskih redakcija nudio njegovu bolničku listu.

„Znam da je (Vesić) zvao urednike redakcija, da im je nudio moju bolničku listu, pričao je o najraznoraznijim prljavim stvarima. Tražio da sazna koliki su moji ugovori. Ja nisam kandidat za gradonačelnika, ja sam nosilac liste koalicije ‘Ajmo, ljudi’, neki tendeciozno hoće da me predstave kao kandidata za gradonačelnika“, rekao je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare