Vujović: Eko park u Mionici će dobiti i video nadzor

Vesti 04. okt 202116:36 > 16:45 7 komentara
Irena Vujović
ekologija.gov.rs

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović izjavila je da će umesto devastiranog zemljišta pored Ribnice u Mionici, koje je očišćeno od smeća, biti uređena "zelena oaza sa kutkom za rekreaciju", a da se na priobalju te reke planira izgradnja pešačkih i biciklističkih staza, saopšteno je iz Ministarstva.

Vujović je prilikom obilaska radova na izgradnji eko parka pored reke Ribnice u Mionici izjavila da će i mobilijar u parku biti od ekološki prihvatljivih materijala, dok će biti posađeni trava i nove sadnice.

„Ono na čemu insistiram, jeste da lokalne samouprave daju sve od sebe da jednom očišćene lokacije i ostanu očišćene. Mionica je aplicirala i dobiće video nadzor“, kazala je Vujović.

Ministarstvo zaštite životne sredine sufinansira projekat uređenja zemljišta u Mionici sa više od deset miliona dinara, a odvojena su sredstva i za projekte čišćenja tri divlje deponije u ovoj opštini.

Mionica je jedna od 11 opština koje su obuhvaćene projektom izgradnje regionalnog modernog sistema za upravljanje otpadom, „Кolubara – Кalenić“, koji biti realizovan uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj i Francuske agencije za razvoj.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare