Vujović sadila stabla u Studentskom gradu u Beogradu

Vesti 22. apr 202113:25 9 komentara
Ministarstvo zaštite životne sredine

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović danas je u sklopu ekološke akcije koju su organizovali studenti povodom Svetskog dana planete Zemlje posadila stabla u Studentskom gradu, saopšteno je iz njenog kabineta.

povezana vest

Vujović je pohvalila inicijativu studenata „koji svojim primerom utiču na podizanje svesti mladih o značaju očuvanja prirode“ i navela da će zahvaljujući toj inicijativi više od 200 stabla biti posađeno u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Novom Pazaru i Kosovskoj Mitrovici.

Vujović je dodala da Ministarstvo zaštite životne sredine podržava pošumljavanje i ozelenjavanje i kroz nedavno sproveden konkurs za lokalne samouprave i precizirala da je 38 opština i gradova u Srbiji dobilo sredstva za tu namenu.

Ona je podsetila da je sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dogovoreno i formiranje zajedničkog tela, koje će se baviti sistemskom ekološkom edukacijom dece i mladih, u cilju podizanja svesti o zaštiti životne sredine, sa akcentom na klimatske promene i održivi razvoj.