Vukadinović: Završni dokument u dijalogu neprihvatljiv, kao koza koja čuva kupus

Vesti 18. sep 202111:5534 komentara
Izvor: N1

Bivši poslanik i učesnik u međustranačkom dijalogu Đorđe Vukadinović izjavio je da je za njega kao i za ostale članove udružene opozicije okupljene oko Narodne stranke i pokreta Slobodna Srbija neprihvatljiv završni dokument od 16 tačaka kojim su predviđene mere za napređenje izbornog procesa.

„Svi predlozi iz dokumenta u suštini počivaju na principu koze koja čuva kupus“, rekao je Vukadinović novinarima u Palati Srbija, gde je u toku završni sastanak učesnika međustranačkog dijaloga i posrednika iz Evropskog parlamenta.

On je naveo i da ništa od predloga i amandmana opozicije nije usvojeno.

U dokumentu ima puno načelne frazeologije, a da „od konkretnih stvari imamo samo jednu i po stvar“, a to je osnivanje privremenog nadzornog tela.

„Ono je za nas formirano na neadekvatan način, jer glavnu reč pri njegovom formiranju ima REM, a opozicija nema poverenje u institucije ako što je REM“, rekao je Vukadinović.

On je naveo da je predloženo da od 12 članova privremenog nadzornog tela, šest predlaže REM, a šest predsednik Skupštine Srbije u konsuktacijama s posrednicima.

Vukadinović je ocenio da u startu nije obezbeđena ni minimalna ravnopravnost opozicije.

Komentari

Vaš komentar