Vukašin Obradović: Danila Vučića zloupotrebljava jedino njegov otac

Vesti 15. jun 202209:39 > 10:04 16 komentara
vukašin obraović n1
N1

Novinar lista "Danas" Vukašin Obradović našao se na meti pojednih provladinih medija, ali i članova vladajuće Srpske napredne stranke, zbog teksta u kojem je naveo da i u najrazvijenijim zapadnim zemljama novinari pišu o članovima porodica najviših državnih funkcionera, ali da samo predsednik Srbije Aleksandar Vučić to koristi kao izgovor da jednoj grupi medija ne daje intervjue.

Obradović je u Novom danu TV N1 objasnio da je pomenuti tekst nastao kao posledica prošlonedeljnih napada najviših funkckionera SNS-a na ministarku energetike Zoranu Mihajlović, samo zato što je dala intervju dnevnom listu „Nova“.

POVEZANE VESTI:

Ministarki su njene partijske kolege, pa i premijerka Ana Brnabić i predsednik Aleksandar Vučić, zamerili što daje intervju medijima koji, kako tvrde, „pišu svašta“ o predsednikovom sinu.

Obradović je stoga objavio kratko istraživanje kako su mediji u svetu, primera radi, pisalo i sinovima bivše britanske premijerke Margaret Tačer, aktuelnog predsednika SAD Džozefa Bajdena i njegovog prethodnika Donalda Trampa.

„Svuda su članovi porodice najviših državnih funkcionera pod budnim okom javnsoti, o Hanteru Bajdenu se pisalo i o njegovom privatnom životu, aferama, ovi tabloidi koji sada napadaju, vrlo su rado prenosili šta se pisalo o Čelsi Klinton. To je teško osporivo. Danila Vučića zloupotrebljava jedino njegov otac“, ocenio je Obradović u Novom danu.

Vučić, kako je istakao, koristi legitiman rad novinara kao opravdanje da se ni on, ali ni članovi njegove stranke, ne pojavljuju u medijima koji nisu pod njegovom kotnrolom,

Na Obradovićev tekst odmah je reagovao provladin list „Večernje novosti“ koji je ocenio da je reč o sramnom napadu na predsednikovog sina.

Obradović, međutim, konstatuje da „Novosti“ ispod tog naslova nisu dale argumentaciju gde je tu napad.

„Oglasio se na Tviteru i ‘mladi lav’ Luka Kebara, i ko zna koliko njih je reagovalo na to. To je, što bi rekli drugovi komunisti, jedna zamena teza“, ocenio je novinar lista „Danas“ ističući da Vučić ne može da sakrije to što ima jedan anahron i necivilizacijski odnos prema grupi medija koja samo prenosi tekstove profesionalnih istraživačkih portala, potkrepljene fotografijama.

Pokazalo se da Vučić ipak nije predsednik svima

Obradović je ukazao da se u praksi ne ostvaruje Vučićeva želja, izrečena na nedavnom polaganju zakletve, da želi da bude predsednik svima i predsednik za sve, navodeći primer dva Zorana – Kesića i Drakulića.

Naime, voditelju satirične emisije „24 minuta“ Zoranu Kesiću predstavu na Paliću otkazao je „neki čovek na najvišem nivou“ gradske vlasti Subotice, dok privredniku Zoranu Drakuliću, koji se ne libi da kritikuje aktuelnu vlast, „Srbijašume“ ne dostavljaju sirovine za njegovu fabriku peleta.

„Još ga optužuju (iz Srbijašuma) da hoće da dodatno iskomplikuje energetsku situaciju. Što bi narod rekao – em te biju, em ti ne daju da plačeš“, kazao je Obradović.

Govoreći o mogućem ulasku jedne kompanije iz Majamija u vlasničku strukturu EPS-a, Obradović je ocenio da je jasno da je reč o „političkoj igri koja ko zna kakve dogovore i kompromise nosi“.

„EPS je suviše veliki ulog da bi se prodao tek tako, bez neke političke pozadine, tim pre što je cena električne energije kod nas socijalna i politička kategorija. Bez politike, prodaja EPS-a nije, niti će biti moguća“, zaključio je novinar „Danasa“.

Vlada nije Vučićev prioritet, Šapić kratkoročni gradonačelnik

Upitan o tome kada će Srbija dobiti novu vladu, Obradović je ocenio da ta tema očigledno nije Vučićev prioritet, i da ćemo neke obrise budućeg sastava vlade dobiti tek kada predsednik Srbije izvaga sve šta se dešava preko plota, i kakve su reakcije EU, SAD i Rusije.

List „Danas“ objavio je u današnjem broju da dosadašnji zameni gradonačelnika Beograda Goran Vesić ima premijerske ambicije, mada Obradović kaže da ga ne vidi kao prvog pika za predsednika vlade, ali da će u Nemanjinoj svakako biti mesta za njega.

Što se tiče grada Beograda, gde na mesto gradonačelnika izvesno biti izabran naprednjak Aleksandar Šapić, gost Novog dana je mišljenja da će on biti „kratkoročni gradonačelnik“, jer novi izbori u glavnom gradu „vise u vazduhu“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare