Vuku je neophodan novac za operaciju u inostranstvu

Vesti 11. avg 202111:49 > 18:59 2 komentara
Budi human

Dvogodišnjem Vuku Petkoviću potrebna je pomoć za operaciju u inostranstvu. Potrebna su mu sredstva za lečenje u zemlji i inostranstvu, fizikalne, logopedske i defektološke tretmane, ortopedska pomagala, specijalističke preglede, banjska lečenja, medicinske aparate i opremu, za suplemente kao i za putne troškove i smeštaj.

Vuk Petković rođen je kao drugo dete iz uredno vođene blizanačke trudnoće. Rođen je prevremeno u 33. nedelji gestacijske trudnoće hitnim carskim rezom 24.01.2019. godine u Beogradu.

U prvom satu po rođenju dolazi do teškog opšteg stanja, ostaje bez kiseonika i dobija neonatalne konvulzije. Tada je prvi put intubiran. U sedmom danu života opet dolazi do teškog opšteg stanja nakon čega je hitno transportovan na Institut za neonatologiju gde provodi narednih mesec i po dana.

Posle brojnih analiza i magnetne rezonance, ustanovljeno je da je imao moždano krvarenje drugog stepena, i da je mozak usled gubitka kiseonika pretrpeo velika oštećenja bele mase čime je narušen rad motornih funkcija.

Dijagnostikovana mu je cerebralna paraliza – spastična kvadriplegija (najteži oblik cerebralne paralize) dijagnostikovani su i strabizam i astma.

Nakon izlaska iz bolnice počinje sa svakodnevnim fizikalnim terapijama. Sa navršene dve godine počeo je da puzi, ali ne može samostalno da sedi i da stoji.

Vuk je jedan nasmejan i živahan dečak, veliki borac koji se svakodnevno bori da stane na svoje noge.

Sada mu je neophodna pomoć za operaciju koja mu predstoji u inostranstvu. Potrebna su mu sredstva za lečenje u zemlji i inostranstvu, fizikalne, logopedske i defektološke tretmane, ortopedska pomagala, specijalističke preglede, banjska lečenja, medicinske aparate i opremu, za suplemente kao i za putne troškove i smeštaj.

Roditelji su do sada sami finansirali lečenje, ali su iscrpeli sve resurse, zato se obraćaju svim humanim i dobrim ljudima da im pomognu da Vuk istraje u ovoj borbi da napravi svoj prvi korak i da trči sa svojim bratom blizancem.

Za Vukov prvi korak

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1063 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1063 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001131230-98

Uplatom na devizni račun: 160600000113392273
IBAN: RS35160600000113392273
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare