Vuletić dao papire SBPOK-u, Vučelić kaže – SD nije potpisalo ugovor s Pušicom

Vesti 22. jun 202119:43 > 20:0611 komentara

Bivši potpredsednik Fudbalskog kluba Partizan Vladimir Vuletić predao je Službi za borbu protiv organizovanog kriminala, kako je objasnio, fotokopiju zapisnika sa sednice Upravnog odbora tog kluba. U zapisniku, kako je rekao, stoji da se restoran sa baštom i pripadajućim objektima na stadionu Partizana izdaje na 15 godina preduzeću "Mitona" iz Beograda. Direktor te firme je Milorad Pušica, član Glavnog odbora SNS-a. Te prostorije su, naveo je Vuletić, koristili pripadnici navijačke grupe Veljka Belivuka. Predsednik SD Partizan Milorad Vučelić je, kako su prenele Novosti, rekao da "SD Partizan nikada nije potpisalo ugovor sa Miloradom Pušicom o iznajmljivanju prostorija na stadionu u Humskoj, niti restorana".

Povezano:

„Savesni građanin Ilija Čvorović“, sam je otišao u policiju, da, kako kaže, preda krunski dokaz. „Ovo je naša patriotska dužnost, ako nas se za Dan bezbednosti sete, sete, ako ne – Vuline, podnesite, molim vas, ostavku“, rekao je Vuletić.

Nekadašnji potpredsednik FK Partizan tvrdi da je i ministar policije mogao da dođe do papira, koji je njemu, kako objašnjava, NN lice iz Humske dostavilo pre 24 sata. Kaže da je u pitanju fotokopija zapisnika sa sednice Upravnog odbora JSD Partizan, godina 2017, odluka o izdavanju onoga što je na stadionu Partizana danas poznato kao „bunker Velje Nevolje“.

„Restoran Partizan, sa baštom i pripadajućim prostorijama, izdaje se preduzeću Mitona d.o.o. Beograd, na period od 15 godina sa grejs periodom od pet godina“, stoji u dokumentu koji je pokazao.

N1

Na sajtu Agencije za privredne registre može se videti da je direktor preduzeća Mitona, član Glavnog odbora SNS Milorad Pušica, a da je vlasnik njegova ćerka Ivona. Vuletić kaže da se ta firma bavi prodajom oružja i da restoran Partizan nikada nije priveden nameni koju je, po davanju u zakup, trebalo da ima.

„Mi danas svedočimo činjenici da su najviši organi izvršne vlasti krili informaciju o tome da je član Glavnog odbora SNS čovek koji je davao prostor grupi Veljka Belivuka –
Milorad Pušica je i danas vlasnik svih ovih prostorija, uključujući i prostoriju u kojoj je pronađen snajper. Možda je to dobro obrazloženje zašto je snajper pronađen“, naveo je Vuletić.

Vuletić je 26. maja u SBPOK-u drugi put ispitivan, zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica. Kaže da je ovim zapisnikom dopunio svoj iskaz i da očekuje da policija od predsednika FK  Partizan Milorada Vučelića zatraži ugovor koji je potpisan sa firmom Mitona, kako bi se, poručuje Vuletić, kroz stihove Disa, ova afera razrešila.

„Sportsko društvo „Partizan“ (SDP) nikada nije potpisalo ugovor sa Miloradom Pušicom o iznajmljivanju prostorija na stadionu u Humskoj, niti restorana. Jedina istina je da je Pušica predsednik Karate kluba Partizan, koji je sastavni deo SDP. Takav ugovor o iznajmljivanju ili zakupu prostorija, nikada nije postojano, niti postoji, jer nije ni potpisan“, tvrdi predsednik SD Partizan Milorad Vučelić, a prenele su Novosti.

Komentari

Vaš komentar