Vuletić dobio poziv za saslušanje u SBPOK

Vesti 25. maj 202112:02 > 12:10 komentara
N1

Profesor Vladimir Vuletić, koji je proteklih nedelja u više navrata govorio o zloupotrebama u FK Partizan, ali i kriminalnim radnjama grupe vođe navijača Veljka Belivuka, danas je dobio poziv da se sutra javi na saslušanje u SBPOK, javlja Nova.rs.

Vuletić je danas dobio poziv, a za Nova.rs ističe da je reč o navodnim zloupotrebama u FK Partizan.

„Samo dan nakon što sam juče ispred Palate pravde predao zahtev za prikupljanje obaveštenja u vezi sa medijskom hajkom koja se sprovodi nadamnom od strane najviših državnih funkcionera vladajuće stranke, a u vezi sa njihovim neistinitim napadima na mene, koji se odnose na krivična dela obljube nad detetom, što je skandalozno, danas dobijam poziv od dežurnog dispečera SPBPOK. Pozvan sam da sutra ujutru dođem zbog prikupljanja podataka u vezi sa krivičnim delom zloupotreba položaja odgovornog lica. Na moje pitanje o čemu je reč, dobijam informaciju da je reč o FK Partizan, iako ja nikada nisam u klubu Partizan bio odgovorno lice“, kaže Vuletić i dodaje da je jedino odgovorno lice u FK Partizan Miloš Vazura, generalni direktor.

povezane vesti

On ističe i da je očigledno reč o pritiscima i odmazdi povodom zahteva koji je juče podneo Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

„Ovo vidim kao ozbiljan pritisak na FK Partizan, koji večeras igra finale Kupa, zatim na mene kao bivšeg potpredsednika Partizana, i to samo zato što sam izneo podatke kako se ponaša predsednik Srbije i najviši državni funkcioneri. Ovo je privatizacija policije, čitavog dela u pravosuđu, koje je već dovoljno zgaženo. Moram da napomenem da je ovo drugi put da se ja dovodim u ovakvu poziciju, nakon što je propao onaj pokušaj u februaru da se ja dovodem u vezu sa kriminalnim klanom Veljka Belivuka“, kaže Vuletić.

Podsetimo, Vuletić je juče podneo zahtev za prikupljanje obaveštenja u Više javno tužilaštvo, a povodom optužbi za pedofiliju, s kojima se proteklih nedelja susreće od strane najviših državnih i stranačkih organa Srpske napredne stranke (SNS).

Vuletić se juče, pre ulaska u Palatu pravde, obratio medijima rekavši da će podneti zahtev tužiocu za prikupljanje obaveštenja o pedofiliji, kao i da će zatražiti da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić ispita o pomenutim saznanjima, s obzirom na to da ga je i on optuživao. Sem Vučića, traži da se sasluša i Dragan J. Vučičević, Predrag Sarapa, Milenko Jovanov i Marjan Rističević.