Vuletić: Nova rešenja ili novi „izvođači radova Vučićeve politike“

Vesti 02. sep 202311:01 54 komentara

Predsednik Građanskog demokratskog foruma Zoran Vuletić smatra da "ako ne dođemo do nove politike sa novim ljudima i novim temamam, nećemo rešiti nijedna problem, samo ćemo dobiti izvođača radova Vučićeve politike, a to već imamo".

On ističe da opoziciji nije dovoljno „rušenje Vučića kao zajednički činilac“.

„Rušenje Vučića nije dovoljan kao zajedni činilac jer nam on ne donosi do kraja rešenje, nama je potrebno rešenje nakon Vučića – ko će da pregovara oko Kosova, ko će da razgovara sa Dodoikom, da li će i dalje da nam bude rado viđen gost, hoće li Andrija Mandić dolaziti na otvaranje svakog mosta“, rekao je Vuletić u emisiji „Novi dan“.

Prema njegovom mišljenju „ako ne dođemo do nove politike sa novim ljudima i novim temamam nećemo rešiti nijedan problem, samo ćemo dobiti novog izvođača radova Vučićeve politike, a to već imamo“.

Na pitanje zašto se proevropska opozicija jasno ne izašnjava po pitanju Kosova, Vuletić je izneo dva razloga:

„Nedostatak hrabrosti i nedostatak političke vizije da kažu jasno građanima u kakavim smo problemima i da kažu gde vide Srbiju sa 5, 10 godina“, ocenio je sagovornik N1.

Kometarišući 14. septembar kada je najavljen nastavak dijaloga Beograda i Prištine i ponovni susret Kurtija i Vučića, Vuletić navodi da „smo mi svaku krizu na Kosovu rešavali novom krizom“.

„To nikog ovde u Srbiji nije uzbudilo, kao da je to neka pralelna stvarnost i kao da to ne utiče na naše živote. Ostavili smo temu Kosova isključivo Aleksandru Vučiću i SNS, da preko Srpske liste na Kosovu vodi taj posao“, ističe.

„Ja ne mogu da shvatim kolege iz opozicije koji izbegavaju time da se bave, to je nešto što nam svako malo kao čekić udara u glavu. Ja bih volelo da kompletna politička scena, da svi mi koji prihvatamo Zapadni plan za Kosovo danas kažemo Vučiću: ‘Nije ti zadatak 14. septembra da ideš da nas ponovo svađaš da nas udaljavaš od dogovora i Evrope i da glumiš patriotu. Zahtevamo od tebe veću odgovornost i da ideš ka rešavanju problema koja je posledica i tvoje politike“, ocenio je Vuletić.

Prema njegovorm mišljenju na najavljeni susret premijera Kosova i predsednika Srbije najviše će uticati pretnje francuskog predsednika Emanuela Makrona.

„Zbog ne sprovođenje onoga što je dogovoreno velika je šansa da nam se ukine bezvizni režim, ako bi se to desilo lagano bi usledile i druge sankcije. Mislim da nam ta podsećanja i takav život iz ’90-tih nisu potrebni, zato je bitno da se još neko bavi ovom temom, a ne samo Vučić“, zaključio je Vuletić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare