Vuletić: „Srpski telegraf“ pravosnažno osuđen za laži o meni, podneću 10 tužbi

Vesti 09. dec 202116:54 11 komentara
Vladimir Vuletić
N1

Profesor Vladimir Vuletić izjavio je da je nakon tri i po godine stigla pravosnažna presuda protiv "Srpskog telegrafa" kojom je potvrđeno da je cela navodna njegova "pedofilska prepiska" iz 2018. godine lažna, izmišljena i falsifikovana. On je najavio da će podneti 10 tužbi protiv osoba koje su ga bez ikakvog prava nazivale pedofilom, a među njima su Aleksandar Vučić, Ana Brnabić, Dragan J. Vučićević, Predrag Sarapa i drugi.

„Velika stvar se dogodila, danas je na moju adresu stigla pravosnažna presuda Apelacionog suda kojom su natpisi iz ‘Srpskog telegrafa’ o meni i navodnim pedofilskim prepisakama iz 2018. godine, koje su oni proglasili tim skaradnim obeležjem, odbačeni kao potpuno izmišljeni i potpuno lažni. Odbijena je njihova žalba, što je jako važno – dakle presuda je pravosnažna i oni imaju sada obavezu da u roku od naredna dva broja objave izvinjenje meni, zatim da ukinu i unište primerke ta tri broja u kojima je to sukcesivno izlazilo 2018.godine i da sa interneta povuku sa svog portala vesti u vezi sa tim“, rekao je Vuletić za N1.

On kaže da je presuđena naknada štete od 150.000 dinara, koja je „smešna“, ali da je u pitanju uobičajena suma koju sud određuje.

Vuletić je naglasio da sada namerava da pokrene 10 tužbi protiv više lica „koji su se poslednjih meseci bez ikakvog prava i optužnice i sumnje“ njemu obraćali rečima pedofile.

Nekadašnji potpredsednik FK Partizan i sadašnji predsednik pokreta „Crno na belo – za pravednu Srbiju“ Vladimir Vuletić, dobio je na ranije ove godine na sudu Srpski telegraf, zbog tekstova objavljenih u tom tabloidu u kojim je nazivan pedofilom.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare