Vuletić ušao u politiku – osnovan pokret „Crno na belo“

Vesti 01. jun 202115:49 > 15:51 24 komentara
Vladimir Vuletić
N1

Novi politički pokret "Crno na belo" zvanično je osnovan u utorak 1. juna, nakon što je nekoliko dana dana ranije profesor Vladimir Vuletić najavio osnivanje nove političke organizacije.

Profesor Vladimir Vuletić potvrdio je za Nova.rs da je danas stiglo rešenje iz APR, te da je zvanično doneta odluka o osnivanju nove političke organizacije.

povezane vesti

„Danas je baš stigla potvrda da je pokret zvanično registrovan, pa i zvanično krećemo sa radom“, potvrdio je za Nova.rs profesor Pravnog fakulteta.

Pre nekoliko dana, Vuletić je najavio da će biti formirani gradski i opštinski odbori, te da će se pokret boriti za „pravnu i pravednu državu“. Naglasio je da je pokret je antirežimski, ali podjednako udaljen i od stavova, delanja i ponašanja „takozvane srpske opozicije“.

„Ovo je pokret koji će najviše ličiti na ono što su projektovali studenti na protestima 1996. godine, kada su program definisali sa ‘Ne desno, ne levo, već pravo, ne bezakonje već pravo’ i pokušaćemo da građanima ponudimo program koji se može svesti na poruku da je jedino pravna država garant za sve“, kazao je pre nekoliko dana Vuletić.

Komentari (24)

Vidi sve komentare