Vuletić: Zapisnik autentičan, svojevremeno sam učestvovao u njegovom pisanju

Vesti 24. jun 202111:25 > 13:4325 komentara

Profesor Vladimir Vuletić izjavio je u Novom danu da je zapisnik, koji je dostavio SBPOK-u, "autentičan", kao i da je "lično prisustvovao njegovom pisanju". "Dostavljena mi je fotokopija ovog zapisnika, ali sam ja svojevremeno učestvovao u njegovom pisanju, naravno da to ne znači da sam ga odmah i posedovao, ali znam šta se dešavalo tada. To što možda nema ugovora, ili što se ugovor krije, ili ga zaista nema, to otvara brojna pitanja", kaže Vuletić.

Kako je rekao Vuletić, „ono što je on dostavio SBPOK-u je činjenica koja nije demantovana, zapisnik sa sedme sednice UO JSD Partizan“.

„Reč je o činjenici da niko nije demantovao postojanje odluke, ja sam SBPOK-u dostavio odluku“, kaže on.

Ističe da je postupio „baš kao što profesor Pravnog fakulteta treba da postupa“.

Povezane vesti

„Ja nisam dostavio transkript, ja sam dostavio zapisnik, ovaj zapisnik je autentičan, iz prostog razloga jer sam lično prisustvovao njegovom pisanju i učestvovao. Dostavljena mi je fotokopija ovog zapisnika, ali sam ja svojevremeno učestvovao u njegovom pisanju, naravno da to ne znači da sam ga odmah i posedovao, ali znam šta se dešavalo tada. To što možda nema ugovora, ili što se ugovor krije, ili ga zaista nema, to otvara brojna pitanja“, kaže Vuletić.

Dodao je da je njemu „dosta SBPOK-a“.

„To je jedna politizovana institucija, u tom pogledu imam nameru da razgovaram sa tužiocem, ako sme da razgovara sa mnom. Nijedan moj dolazak u SBPOK nije bio po odluci ili zahtevu tužilaštva, bio je samoinicijativan zahtev SBPOK, to je takođe zanimljivo“, kaže on.

Kako je rekao, „ono što zna o Veljku Belivuku je da je navijač Partizana“.

„Koji je bio vođa jedne frakcije koja je preuzela južnu tribinu i čovek koji se pojavljivao kao predstavnik te frakcije na pregovorima sa svim ljudima u FK Partizan koji su bili zaduženi za navijanje, to je sve što znam, ovo ostalo sam saznao iz medija“, kaže.

Prema njegovim rečima, „predstavnici izvršne vlasti sebi dozvoljavaju da na televizijama sa nacionalnom frekvencijom iznose dokaze iz istrage i vrše krivično delo time“.

„Prave rijaliti suđenja, da na konferencijama za medije prave TV okvir tužilaštvu i sudovima kako treba da sude i kako treba da presuđuju“, kaže on.

O razgovoru sa Belivukom, koji je objavljen u medijima, gde on navodi da „treba nešto da mu donese“, kaže da je trebalo da mu donese „ostavke navijača“.

„Ja sam bio zadužen za pravna pitanja u FK Partizan, navijači imaju četiri člana u skupštini, od ta četiri, dva su podnela ostavke negde u novembru 2020. godine“, kaže on.

Govoreći o pokretu Crno na belo, kaže da se zalažu „apsolutno za pravnu državu i jednakost pred zakonom“.

„Imamo situaciju koja je katastrofalna u ovom trenutku, imamo jedinstvo vlasti, umesto podele vlasti. Nije normalno da predsednica Vlade predsednika države zove šefe“, navodi Vuletić.

Komentari

Vaš komentar