Vulin: Akcenat u Subotici na carinskim prekršajima i pljačkama državnog budžeta

Vesti 27. feb 202112:48 3 komentara
MUP Republike Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da će poseban naglasak u radu policije u Subotici, ali i Odeljenja za borbu protiv korupcije i Uprave kriminalističke policije, biti carinski prekršaji kroz koje se, kako je naveo, nanosi ogromna šteta budžetu Srbije.

„U ime Policijske uprave u Subotici, ali i Odeljenja za borbu protiv korupcije i Uprave kriminalističke policije mogu da vam garantujem da ćemo posebno voditi računa o svim oblicima carinskog prekršaja i te velike pljačke našeg budžeta“, kazao je Vulin, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Vulin, koji je sa direktorom policije Vladimirom Rebićem održao sastanak sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Subotici, istakao je da ta uprava ima dva važna zadatka – borbu protiv ilegalnih migracija i borbu protiv svih oblika krivičnih dela koja imaju veze sa carinskim i prekograničnim kriminalom.

„Poslednjih nedelja i meseci povećan je procenat otkrivanja krivičnih dela vezanih za migracije, šverc ljudima, ali i kada su u pitanju različiti carinski prekršaji i pokušaji da se država ošteti za veliki novac. Tako ćemo i nastaviti“, naglasio je Vulin.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare