Vulin i Bocan Harčenko s vrha kule Beograda na vodi posmatrali novi helikopter

Vesti 26. okt 202214:45 25 komentara
MUP

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin i ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko s vrha kule Beograda na vodi posmatrali su prezentaciju ruskog helikoptera Kamov Ka-32A11BC za gašenje požara na visokim objektima.

„Zahvaljujući neutralnoj poziciji Srbije, zahvaljujući samostalnoj i nezavisnoj politici koju vodi Aleksandar Vučić, zahvaljujući tome što Srbija čuva svoje prijateljstvo sa Rusijom, ali i zahvaljujući dobroj i stabilnoj ekonomskoj situaciji države, Ministarstvo unutrašnjih poslova od danas poseduje najsavremeniji helikopter za gašenje požara Kamov Ka-32, koji je specijalizovan za gašenje požara na visokim objektima. Sve što je moglo da doprinese većoj i boljoj zaštiti naših građana i imovine, mi smo obezbedili u protekle dve godine, a evo od danas Republika Srbija je i jedina zemlja u regionu koja ima tu mogućnost i snagu da se izbori brzo i efikasno sa požarima na najvišim objektima“, rekao je Vulin, istakavši da je ponosan na to što MUP poseduje najsavremeniji helikopter za gašenje požara.

Vulin je kazao da Srbija po prvi put na svom raspolaganju ima opremu za horizontalno gašenje požara.

MUP

On je dodao da će naša država, kao i mnogo puta do sada, svakoj zemlji regiona pružiti pomoć u borbi protiv požara kada je zatraži.

Helikopter Kamov Ka-32 namenjen je za gašenje šumskih požara i požara na visokim stambenim objektima, kapaciteta podveznog vedra od pet tona vode sa mogućnošću rada mlaznicom koja omogućava horizontalno gašenje požara na visokim objektima.

MUP

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare