Vulin: Imamo saznanja o Skaj telefonima, saznaćemo ko je koristio aplikaciju

Vesti 06. avg 202110:29 > 14:12 72 komentara
Jaroslav Pap/Tanjug

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je u Kragujevcu da policija ima određena operativna saznanja o korišćenju Skaj telefona i da su potrebni meseci da se posle međunarodne pravne pomoći dođe do njih, a potom i do obrade velike količine podataka.

„Skaj aplikacija, za koju sam ne znajući da će biti razbijena i srušena, ranije tražio da se zakonski sankcioniše i da svako posedovanje takovog telefona i aplikacije bude krivično delo. Skaj aplikaciju ne koriste obični ljudi, veoma je skupa i potpuno je kriptovana. Ona je proteklih meseci radom više policija, Francuske, Holandije, Belgije i Evropola srušena i dešifrovana. Došli smo do podataka koje su oni skladištili. Nismo u posedu tog servera, nemamo neposredni pristup“, rekao je Aleksandar Vulin.

Povezane vesti

On je dodao da je Srbija zatražila informacije od Evropola, a da potom sledi operativni rad.

„Na Skaju niko nije pod svojim imenom već pod šifrom. Prvo ide naša zamolnica za međunarodnu pravnu pomoć, čeka se odgovor, pa sledi obrada dobijenog. U ovom trenutku ne mogu da potvrdim ko je i da li je koristio Skaj telefon. Imamo oređena operativna saznanja i postupamo po njima. Dakle, saznaćemo“, rekao je srpski ministar policije Aleksandar Vulin u Kragujevcu prilikom dodele ključeva stanova za pripadnike snaga bezbednosti Srbije.

Izvor: Tanjug

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare