Vulin: Kriminalna grupa Radoja Zvicera planirala ubistvo Vučića

Vesti 21. jan 202219:05 > 21:03 605 komentara

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je kriminalna organizacija na čijem je čelu crnogorski državljanin Radoje Zvicer, jedan od vođa "kavačkog klana", planirala ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Pripadnici MUP i BIA, zajedno sa predstavnicima Europola i partnerskih službi od kojih smo informaciju dobili pokrenuli su opsežnu akciju utvrđivanja identiteta svih pripadnika ove zločinačke organizacije, koja za cilj ima ubistvo predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića“, rekao je Vulin.

On je objasnio da je službenim putem 14. januara došla informacija pod oznakom „hitno“ od „pripadnika policije jedne zemlje članice Evropske unije“, koji su obavestili MUP o postojanju grupe sačinjene od državljana različitih zemalja, čiji je cilj ubistvo Vučića.

Na čelu ove organizacije nalazi se crnogorski državljanin Radoje Zvicer, za kim je Srbija već raspisala poternicu, organizator i jedan od vođa „kavačkog klana“, rekao je Vulin.

Kazao je da će istraga utvrditi da li je Zvicer „ovu zločinačku organizaciju okupio da bi ubili predsednika po sopstvenom nahođenju ili zato što je dobio naređenja od svog političkog vođe“.

Do tada, pripadnici MUP i BIA o svakom saznanju do kog budu došli će obaveštavati Tužilaštvo za organizovani kriminal, a u saradnji sa vojnim obaveštajnim strukturama očuvaće mir, stabilnost i ustavni poredak, kao i bezbednost i život predsednika Vučića, kazao je ministar.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare