Vulin: Migranti treba da budu u kampovima, naš azilni sistem je jedan od boljih

Vesti 05. feb 202110:512 komentara
MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da migranti treba da budu u kampovima, jer je azilni sistem Srbije jedan od najorganizovanijih u Evropi.

„Migranti moraju i treba da budu u kampovima. Naš azilni sistem je jedan od najorganizovanijih u Evropi. Mi smo humani i organizovani, ali zakon mora da se poštuje i naš svakodnevni život nikada, ni na koji način, ne sme da dođe u pitanje“, rekao je ministar Vulin, nakon što je policija prebacila 27 iregularnih migranata iz Beograda u prihvatni centar u Preševu.

Vulin je, zajedno sa direktorom policije Vladimirom Rebićem i republičkim komesarom za izbeglice i migracije Vladimirom Cucićem, obišao policajce koji su u petak rano ujutru na teritoriji Beograda sproveli akciju pronalaska iregularnih migranata.

MUP Srbije

On je naveo da MUP brine o bezbednosti svakog čoveka na teritoriji Srbije i da niko ne treba pravdu da uzima u svoje ruke i pokušava da migrante sklanja, kažnjava ili usmerava ne poštujući zakon, jer su tu policija i druge institucije koje o tome vode računa.

„Država Srbija radi i radiće svoj posao. Brinuće i vodiće računa o svakom čoveku koji se nalazi na njenoj teritoriji bez obzira odakle je došao. Srbija je pokazala da je organizovanija, humanija, sigurnija od mnogih zemalјa Evropske unije kada je u pitanju migrantska kriza“, poručio je Vulin.

Komentari

Vaš komentar