Vulin Milanoviću: Nećemo prestati da tražimo pravdu za našu pobijenu decu

Vesti 24. sep 202217:55 34 komentara
OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ANTON ANTANASIJEVIC

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin odgovorio je hrvatskom predsedniku Zoranu Milanoviću i naveo da "dok Vučić vodi Srbiju, nećemo prestati da tražimo pravdu za našu pobijenu decu".

„Zato što je hrvatska politika prema Srbima mešavina kompleksa i loših namera, između hrvatske levice i desnice nema nikakve razlike kada je u pitanju odnos prema Srbiji i srpskim žrtvama“, naveo je Vulin u saopštenju.

Kako je naveo, „kada se Milanović pred veteranima hvalio bliskim rođacima pripadnicima ustaškog pokreta, bio je iskren, baš kao što iskreno mrzi i Vučića i Srbiju“.

„Reći da je ‘to sa pobijenom srpskom decom, postalo nepodnošljivo gadljivo’, može da kaže samo ustaša. Dok Vučić vodi Srbiju, nećemo prestati da tražimo pravdu za našu pobijenu decu, nama su ona vredna istine i pravde, a ustaše neka nastave da prete blokiranjem ulaska Srbije u Evropsku uniju i neka se drže svog obećanja, da bar jednom urade nešto dobro za Srbiju. Evropska unija u kojoj odlučuju ustaše nije mesto za Srbiju“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, reagujući na navode predsednika Hrvatske Zorana Milanovića da je Vučićevo pominjanje dece postalo „nepodnošljivo gadljivo“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare