Vulin: MUP osvojio 10 zlatnih medalja na takmičenju policija sveta

Vesti 04. avg 202215:41 7 komentara
Mup Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin primio je pripadnike Sportske jedinice tog ministarstva, koji su na Svetskim policijskim i vatrogasnim igarama u Roterdamu u Holandiji osvojili 10 zlatnih medalja i istakao da su medalje osvojene na takmičenju gde su "sve policije sveta poslale svoje najbolje".

Na tom međunarodnom takmičenju, navodi se u saopštenju ministarstva, zlatne medalje Srbiji doneli su pripadnici MUP-a džudista Boško Borenović, rvači Strahinja Despić, Sebastijan Nađ i Davor Štefanek, karatistkinja Brankica Negovanović i strelci Ljubiša Momčilović, Snežana Momčilović, Aleksandar Maričić i Dragan Ćaćić, kao i tekvondistkinja Nadica Božanić.

Ministar Vulin je istakao da je to bio prvi put da se MUP takmiči na svetskim policijskim igrama i da su se svi pripadnici MUP-a vratili sa zlatnom medaljom.

„A bili smo na takmičenju gde su sve policije sveta poslale svoje najbolje, posebno u disciplinama koje su policiji bitne, borilačke i streljaštvo. Policije se mere po tome kako se bore i po tome kako gadjaju. Kad ih tu pobedite, a vi ste ih sve pobedili, onda se vidi koliko je veliki uspeh“, rekao je Vulin.

Pripadnici MUP-a, koji su se takmičili na Svetskim policijskim i vatrogasnim igrama u Roterdamu, ministru Vulinu su uručili poklon – prvu ekipnu zlatnu medalju Sportske jedinice MUP-a u disciplini „RAR“ pištolj.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare