Vulin i Stefanović odgovorili hrvatskom predsedniku Milanoviću

Vesti 24. avg 202222:3362 komentara
Izvor: N1

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da napadi na predsednika Srbije od hrvatskog predsednika Zorana Milanovića "ne dolaze zato što je Aleksandar Vučić zločinac, već zato što neće da ćuti o hrvatskim zločinima".

„Ako u Srbiji ima zakona, onda će protiv Milanovića biti podignuta optužnica za širenje verske i nacionalne mržnje. Čovek koji se hvali ustaškim poreklom i pozdravlja progon Srba iz Hrvatske može da bude predsednik Hrvatske, ali ne bi smeo da bude na slobodi“, rekao je Vulin u pisanoj izjavi koju je preneo MUP.

Vulin je, komentarišući navode Milanovića da će Hrvatska, ako bude loše volje, podići optužnicu protiv Vučića zato što je Srbija podigla optužnicu protiv hrvatskih pilota koji su granatirali kolonu Srba na Petrovačkoj cesti, naveo da „Hrvatska ima nepokajane zločine koje je Aleksandar Vučić otkrio i odbio da prećuti“.

Stefanović: Deca stradala na Petrovačkoj cesti imaju imena i prezimena

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je povodom najave Milanovića da će ta zemlja „ako bude loše volje“ podići optužnicu protiv Vučića zato što je Srbija podigla optužnicu protiv hrvatskih pilota koji su granatirali kolonu Srba na Petrovačkoj cesti, da deca koja su „navodno stradala“ imaju imena i prezimena.

Stefanović je u pisanoj izjavi koju je prosledilo Ministarstvo odbrane naveo „da ma koliko Milanović divljao u svojim izjavama i napadao Srbiju, predsednika Vučića i tužilaštvo u Beogradu, pravde za žrtve ovog nečovečnog zločina mora biti“.

„Navodno stradala neka deca, kako to besramni hrvatski predsednik Zoran Milanović kaže, imaju svoje ime i prezime. Jovica Drča (6), Žarko (9) i Nevenka Rajić (11), Darko Vuković (13) – deca su ubijena na Petrovačkoj cesti. Nalazili su se u izbegličkoj koloni koju su 1995. godine bezočno bombardovali hrvatski ‘junaci’, koji, takođe, imaju ime i prezime“, kazao je Stefanović.

Komentari

Vaš komentar