Vulin: Porodica Vučić razgovarala sa 26 prisluškivanih osoba, ali nema kriminala

Vesti 11. maj 202113:00 > 18:29 185 komentara

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je u Skupštini Srbije da "ni u jednom od 1.882 razgovora predsednika Aleksandra Vučića i članova njegove porodice sa 26 osoba koje su bile pod operativnim obradama, nije bilo nijednog elementa prekršajnog ili krivičnog dela".

Povezane vesti

„Ako ne verujete MUP-u, morate verovati tužilaštvu jer su te dve institucije nezavisno imale uvid u te razgovore. Da je samo jedan od tih 26 bio optužen pa osuđen, pa da kažete. Ali, nijedan“, rekao je Vulin na sednici Odbora za odbranu i unutrašnje poslove.

On je rekao da se za određene osobe tražila dozvola pravosudnih organa da se stave „na mere“, sa obrazloženjem da je „kriminalac ovakav ili onakav“ i to je odobravano.

„Tih 26 lica nisu bili kriminalci, nego ljudi koji su imali samo jednu zajedničku crtu – imali su vezu sa Vučićem ili članovima njegove porodice“, objasnio je Vulin i dodao da su mnogi od razgovora brisani i da se sada time bavi sektor unutrašnje kontrole.

Vulin članovima Odbora nije rekao odakle je dolazila naredba za prisluškivanje, ko je to iz MUP tražio, a naglasio je da je slučaj predat nadležnom tužiocu i da je na njemu sada da kvalifikuje delo.

Odgovarajući na pitanja poslanika, Vulin je rekao i da opasnost po bezbednost predsednika Vučića još traje, da i dalje postoje pretnje i da nisu u pravu oni koji ih relativizuju.

Vulin smatra da obezbeđenje predsednika treba da bude brojnije i organizovanije, i da bi oni koji mu poručuju „da dođe među narod bez obezbeđenja, sutra, bi ako se nešto desilo, prvi pitali šta je radio MUP“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare