Vulin o tuči nakon Zvezdine proslave: Oko 130 prekršilaca privedeno

Vesti 23. maj 202108:30 > 10:29 96 komentara
N1

Oko 130 prekršilaca, mahom navijača Crvene zvezde, uhapšeno je posle tuče kod beogradske "Beton" hale, rekao je Radio-televiziji Srbije ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin. Povređeno je nekoliko osoba.

Vulin je rekao da će imovinska zaštita, zaštita zdravlja, časti, svakog građanina Beograda i gosta Beograda biti zagarantovana.

„Ovo se više neće tolerisati, ovo se nikada više neće desiti. Ovaj ološ koji je obrukao i naš grad i Crvenu zvezdu i proslavu, ne zaslužuje ništa osim da bude najoštrije kažnjen“, istakao je Vulin.

Izvor videa: RTS

Ministar je rekao da su među privedenima mahom navijači Crvene zvezde i da korona posustaje ali ne i ljudska glupost.

Pogledajte šta su zabeležile kamere N1 sinoć:

Do nereda je došlo posle proslave titule fudbalskog kluba Crvena zvezda, koji su se sukobili sa obezbeđenjem, koje su činili navijači Partizana, navodi RTS. Huligani su lomili inventar, a uplašeni gosti su se sakrili u ugostiteljskim objektima.

Vesić: Čišćenje priobalja će platiti Zvezda

Zamenik gradonačenika Beograda Goran Vesić najavio je da će fudbalski klub Crvena zvezda platiti čišćenje priobalja Save i Dunava gde su navijači tog kluba proslavili osvajanje titule.

„Navijači Crvene zvezde proslavili su večeras na beogradskim rekama titulu prvaka Srbije na spektakularan način“, objavio je Vesić na svojoj Fejsbuk stranici u subotu uveče, navodeći da će „odmah po završetku proslave na teren izaći ekipe JKP Gradska čistoća da urede obalu kako bi do ujutru sve bilo čisto“.

Tanjug/ Tara Radovanović

 

„Račun za čišćenje platiće FK Crvena zvezda kako sam zatražio od njih, a što su oni odmah prihvatili. Svi mi koji smo Zvezdaši radujemo se tituli, a proslava je bila spektakularna. Slavlje je u redu, ali u Beogradu se zna red tako da će ovo čišćenje grada da plati Crvena zvezda“, poručio je Vesić na Fejsbuku.

Povezano:

Podsetimo, Goran Vesić je učestvovao na proslavi u FK Crvena zvezda ne poštujući epidemiološke mere za borbu protiv virusa korona, a posle objavljenog snimka sa proslave se javno izvinio. „Izvinjavam se svima koje je moj postupak povredio. Nisam mogao da znam šta će se dogoditi u klupskom hotelu koji se nalazi u okviru kompleksa stadiona. Da sam znao sigurno ne bih došao“, napisao je tada Vesić na svom Fejsbuk nalogu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare