Vulin: Veštačenje pokazalo više različitih DNK na mašini nađenoj u Ritopeku

Vesti 10. maj 202110:11 > 12:09 49 komentara
ritopek veštačenje mašina veljko belivuk mup
MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da su nakon obavljenih veštačenja pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Tužilaštva za organizovani kriminal definitivno potvrdili da se u mašini za mlevenje mesa koja je pronađena u kući koja je pripadala klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u beogradskom naselju Ritopek nalazi više DNK uzoraka različitih žrtava.

„Nijedan zločin klana Belivuk – Miljković neće ostati nerasvetljen. Nakon što smo u kući strave u Ritopeku pronašli tajnu prostoriju u kojoj se osim oružja i eksploziva nalazila industrijska mašina za mlevenje mesa, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Tužilaštva za organizovani kriminal definitivno su potvrdili da se u toj mašini nalazilo više DNK različitih žrtava ovog klana“, istakao je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, ova „ubilačka grupa“ ljude je mučila, ubijala i na kraju na najstrašniji način mlela njihove ostatke da bi ih dalje uništila i razbacala, saopštio je MUP.

Podsetimo, Belivukov klan uhapšen je početkom februara, a krajem aprila u kući u Ritopeku, koju je koristila ova kriminalna grupa, otkrivena je tajna prostorija. Tu je pronađena velika količina različitog oružja, ali i ogromna mašina za mlevenje mesa, za koju se sumnja da je korišćena za uništavanje tela žrtava.

Sumnja se da je kriminalna organizacija odgovorna za najmanje tri ubistva, brojne otmice, trgovinu drogom, pranje novca i nezakonito posedovanje oružja.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare