Vulin obećao Bocan-Harčenku: Srbija neće biti deo antiruske histerije

Vesti 22. mar 202211:48 > 11:50 46 komentara
vulin bocan harčenko mup srbije
MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom i istakao da je Srbija koju vodi Aleksandar Vučić, jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji i postala deo antiruske histerije, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

„Srbija nikada neće biti deo antiruske histerije u kojoj se otima imovina državljana Rusije i imovina Ruske Federacije, baš kao što neće zabranjivati ruske medije, niti će rusku decu izbacivati iz škola, a ruske pisce i naučnike brisati iz školskih udžbenika. Civilizacija koja bi uklonila ruske pisce, naučnike, borce za slobodu, civilizacija koja bi se odrekla svega što je ruski narod dao svetu, bila bi veoma siromašna civilizacija“, ocenio je Vulin, a prenosi MUP u saopštenju.

„Oni koji bi da izbrišu Dostojevskog nikada nisu pročitali da svet ne vredi koliko jedna dečja suza, zato i mogu da pozivaju na ubistvo ruske dece“, istakao je srpski ministar policije na sastanku sa ambasadorom Ruske Federacije.

Vulin je rekao i da je Srbija koju vodi Aleksandar Vučić, samostalna i nezavisna zemlja koja sama bira svoje prijatelje.

„Srbija nikada neće zaboraviti da je Ruska Federacija 2015. godine svojim vetom u Savetu bezbednosti, nakon dogovora dvojice predsednika Vladimira Putina i Aleksandra Vučića, sprečila donošenje rezolucije po kojoj bi na sramotu i porugu istini, srpski narod bio proglašen prvim genocidnim narodom u istoriji sveta“, poručio je Vulin tokom razgovora sa Bocan-Harčenkom.

Vulin je naglasio da srpska i ruska policija imaju izuzetnu saradnju, baš kao što veoma uspešno Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije sarađuje sa Ministarstvom za civilnu odbranu, vanredne situacije i otklanjanje posledica prirodnih katastrofa, kao i Rosgvardijom i svim drugim bezbednosnim strukturama na zajedničkom zadatku borbe protiv transnacionalnog organizovanog kriminala, ističe se u saopštenju.

Vulin je izrazio uverenje da će se saradnja dve države razvijati na obostranu korist i zahvalio se na doslednoj podršci Ruske Federacije kada je u pitanju borba za očuvanje celovitosti Srbije, stoji u saopštenju MUP-a.

Dešavanja u Ukrajini pratite i na stranici RAT U UKRAJINI.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare