Vulin odgovorio Milanoviću: Niko ne treba da vodi za ruku Vučića u Jasenovac

Vesti 25. jul 202215:539 komentara
Ministarstvo unutrašnjih poslova

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin odgovorio predsedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću i rekao da niko ne treba predsednika Srbije Aleksandra Vučića da vodi za ruku u Jasenovac. "Dovoljno bi bilo da se unuku jasenovačke žrtve dopusti da ode sam, bez pratnje i pompe", navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Povezane vesti:

Kako se dodaju, ustaša u Hrvatskoj ima više nego dovoljno da se ulice Mile Budaka ne ukidaju, da se kosti ubijene srpske dece na Petrovoj gori preoravaju i da se objavljuju knjige koje tvrde da su Srbi počinili genocid nad Hrvatima u Drugom svetskom ratu.

„I ne samo što ustaša u Hrvatskoj ima, već ih ima i više nego dovoljno na mestima gde se donose odluke, pa se tako odluči da se dokazanom, presuđenom ratnom zločincu Glavašu vrate činovi i odlikovanja, da je Oluja i proterivanje i ubijanje Srba legitimna akcija i da se ubicama srpske dece na Petrovačkoj cesti ne sudi“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije reagujući na navode predsednika Hrvatske Zorana Milanovića koji je negirao da je u Jasenovcu pobijeno više stotina Srba, Roma i Jevreja, te da u Hrvatskoj nema ustaša, zaključuje se u saopštenju MUP.

Komentari

Vaš komentar