Vulin: Orić nije nevin, nećemo prestati da tražimo pravdu za njegove žrtve

Vesti 23. avg 202119:10 8 komentara
Aleksandar Vulin
N1

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da ni sudije koje su oslobodile Nasera Orića ne veruju da je on nevin i upitao ko je, ako je Orić nevin, pobio više od 3.000 Srba u Podrinju i zašto baš Orića pretekle žrtve proklinju zbog smrti svoje dece.

Vulin je u pisanoj izjavi iz Moskve, gde boravi na Međunarodnom vojno-tehničkom forumu, zapitao koji je povod za pesmu „Naser svojim borcima govori, vi slavite dok Kravica gori“ i šta znači „nema popa da sveti vodicu, ušetao Naser u Kravicu“, dodajući da je posle pesme u Kravicama na Božić ostalo 49 „zaklanih, uključujući decu i starce“.

PROČITAJTE JOŠ:

On je istakao da Orić nije slobodan zato što je nevin, već zato što u Haškom tribunalu „dogma o genocidu u Srebrenici“ mora da ostane i zbog toga što „iskopane oči sudije Ilića nisu važne i ne zaslužuju pokoj“.

Vulin je naglasio da su predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici „pokušali da ubiju“ i da napadači nisu bili Srbi, „ma koliko Orić želeo da okrene Srbe na Srbe“.

On je podsetio da je raspisana Interpolova poternica, da Srbija traži Orića, da njegove žrtve zaslužuju pravdu i da „nećemo prestati da je tražimo“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare