Vulin: Pijanim vozačima koji izazovu nesreću suditi za pokušaj ubistva

Vesti 24. maj 202213:2912 komentara
Izvor: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin založio se za strožije kazne za saobraćajne prekršaje, a da se onima koji u pijanom ili drogiranom stanju izazovu saobraćajnu nesreću sudi kao za pokušaj ubistva.

Vulin, koji je prisustvovao primopredaji opreme i uređaja za kontrolu psihoaktivnih supstanci u organizmu vozača koje je Agencija za bezbednost saobraćaja poklonila Upravi saobraćajne policije, rekao je da je policija od početka godine otkrila više od 21.000 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola.

Povezane vesti

Saobraćajna policija je otkrila više od 1.000 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, što je za 60 odsto više nego u istom periodu prošle godine, kada je otkriveno 625 vozača pod dejstvom narkotika, rekao je Vulin, navodi se u saopštenju.

Proteklih dana, u Srbiji se dogodilo nekoliko teških saobraćajnih nezgoda, u kojima je poginulo osam osoba, a dve osobe su zadobile teške telesne povrede opasne po život. U petak 20. maja je u saobraćajnim nezgodama poginulo tri lica, a u subotu 21. maja je smrtno stradalo pet osoba, rekao je Vulin.

Komentari

Vaš komentar