Vulin: Rezolucija EP – najbolji način da Srbija shvati da joj nije mesto u EU

Vesti 20. apr 202218:21165 komentara
TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/bs

„Pozivam poslanike Evropskog parlamenta da nastave sa politikom ucenjivanja i pritisaka prema Srbiji i da što pre usvoje Rezoluciju kojom od Srbije zahtevaju da uvede sankcije Ruskoj Federaciji. Nema boljeg načina da Srbija shvati da joj nije mesto u Evropskoj uniji od politike poslanika Evropskog parlamenta i zato molim evroposlanike da se ni slučajno ne promene i da nastave da nas vređaju i ucenjuju, da nastave da pokazuju koliko ne poznaju Srbe i koliko im i nije važno da ih upoznaju", kazao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, povodom najavljene rezolucije EP u kojoj će tražiti da se Srbija uskladi sa spoljnom politikom Unije i uvede sankcije Rusiji.

Vulin je, kako se dodaje u saopštenju, naveo i da veruje „da će i predsednik Vučić preispitati odluku o nastavku puta ka Evropskoj uniji“.

Povezane vesti

„Predsednika svih Srba Aleksandra Vučića samo vaše ucene i pretnje mogu uveriti da treba da napusti politiku približavanja Evropskoj uniji. Zato poslanici Evropskog parlamenta, nemojte da se stidite što vas u vašim zemljama ne pitaju i ne slušaju, samo nastavite sa napadima na Srbiju i pomozite Srbiji i predsedniku svih Srba da što pre napuste put ka članstvu u Evropsku uniju“, kazao je Vulin.

On je ocenio da pošto je vojno neutralna, Srbija treba da bude i politički neutralna.

„Da bi se to i desilo, samo neka evroposlanici nastave sa ucenama“, izjavio je Vulin.

Rasprava o tekstu rezolucije Evropskog parlamenta, čiji je autor izvestilac za Srbiju Vladimir Bilčik, biće u četvrtak, 21. aprila u Spoljnopolitičkom komitetu EP.

Komentari

Vaš komentar