Vulin: Situacija u Novom Pazaru pod kontrolom, Žandarmerija se povlači

Vesti 10. feb 202115:03 > 15:05 1 komentar
N1

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je situacija u Novom Pazaru pod kontrolom i da su se sa teritorije tog grada povukli pripadnici Žandarmerije.

Povezane vesti:

Ministar Vulin je u Skupštini Srbije naveo da za tih 54 dana, koliko je Žandarmerija bila angažovana kao ispomoć, nije bilo ni jedne pritužbe građana na rad policije i zahvalio se građanima i najvećem delu političara u Novom Pazaru na razumevanju činjenice da je policija radila sve u interesu građana.

„Republika Srbije je obezbedila pomoć i u ovih 54 dana oduzeta je značajna količina naoružanja, narkotika, vozila, uhapšen je značajan broj ljudi po poternicama, zatvarali smo lokale koji nisu radili u skladu sa propisima. Nije bilo zaštićenih“, rekao je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, Policijska uprava u Novom Pazaru mora biti u stanju da garantuje poštovanje javnog reda i mira i sprovođenje zakona i da onaj ko to ne može da radi neće više biti u Policijskoj upravi, policiji i na čelu uprave.

Ministar Vulin se u Skupštini Srbije još jednom izvinio zbog incidenta ispred Sinan-begove džamije istakavši da je taj incident duboko pogodio svakog pripadnika Ministarstva, da je policajac koji je incident napravio odmah suspendovan i da takvo ponašanje nikada neće imati podršku u državi Srbiji.

Komentari (1)

Vidi sve komentare