Vulin: Srbija će aktivno raditi na sprečavanju ulaska Kosova u Interpol

Vesti 22. mar 202113:40 > 14:333 komentara
Ministarstvo unutrašnjih poslova

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je ambasadoru Švajcarske Ursu Šmidu da će Srbija "aktivno raditi" na sprečavanju ulaska Kosova u Interpol ukoliko Priština ponovo podnese zahtev za prijem.

Vulin je na sastanku sa Šmidom rekao da bi to bilo apsolutno neprihvatljivo.

„Tzv. Kosovo ne može da bude u članstvu bilo koje svetske organizacije, a posebno one koja raspolaže podacima o narko-bandama“, naveo je Vulin, a prenelo Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Vulin i ambasador Japana o unapređenju saradnje u oblasti unutrašnjih poslova

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je sa ambasadorom Japana Takahiko Кacumatom o načinima policijske saradnje dve zemlje u borbi protiv visokotehnološkog kriminala i zajedničkim obukama u toj oblasti, saopšteno je iz MUP.

Vulin je upoznao Kacumata sa čvrstim stavom i argumentima Srbije koji se protive eventualnom članstvu Кosova u Interpolu i istakao da će Srbija, ako Priština ponovo podnese zahtev, aktivno raditi kako bi to sprečila.

Ministarstvo unutrašnjih poslova

On je zahvalio Japanu na uzdržanom stavu tokom poslednjeg glasanja o prijemu Kosova u Interpol.

Кacumata je ocenio kako je Srbija pokazala da je stabilna i bezbedna država, zbog čega se uz sve ostale razloge, u narednom periodu mogu očekivati povećana ulaganja japanskih investitora.

Komentari

Vaš komentar