Vulin: Stvaranje srpskog sveta rešava nacionalno pitanje, ujedinjenje već počelo

Vesti 01. maj 202111:17 92 komentara
N1

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da "nikome nije smetalo to što su se Nemci ujedinili i tako završili reviziju razultata Drugog svetskog rata, ali smeta što Srbi žele da žive u jednoj državi".

„Verujem da stvaranje srpskog sveta rešava nacionalno pitanje Srba, da zaustavlja širenje ‘velike Albanije’, garantuje Srbima da se genocid nad njima nikada više neće ponoviti, a iznag svega osigurava se dugotrajan mir na Balkanu“, rekao je Vulin za Večernje novosti, navodeći i da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i on „saborci, ali nije retko da ne mislimo isto“.

Povezane vesti:

Prema njegovim rečima, „često čujem da se kaže kako ćemo svi živeti u Evropskoj uniji pa zato nema potrebe da se okupljamo u srpskoj državi“.

„Zaboravalja se da smo mi tako već živeli, vekovima u Osmanskom carstvu, nekoliko decenija u Austro-Ugarskoj, a četiri godine pod komandom Trećeg rajha“, naglasio je Vulin.

Kako je rekao, „nije rešenje da svi Srbi žive zajedno u tuđoj državi već da najveći deo Srba živi u svojoj zemlji“.

„Narod koji je upoznao ponovljeni genocid u svakoj generaciji i uvek od istih počinilaca nema pravo da ostavi svojoj deci priliku da i ona dožive istrebljenje svojih sunarodnika u delovima nacije gde ih ne štiti država. Zahvaljujući Vučiću Srbi su postali jedinstven politički narod i proces ujedinjenja je počeo, a to se više neće moći zaustaviti“, rekao je Vulin.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare